Osvojio zlato u Tokiju, sad ga zovu u UFC, Minesotu, WWE…

Podeli:
Gejbl Stivenson
REUTERS/Mandi Wright-USA TODAY Sports

Američki rvač slobodnim stilom Gejbl Stivenson dospeo je u centar pažnje američke sportske javnosti kada je na Olimijskim igrama u Tokiju osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 125 kilograma. Sada se otvaraju mnoga vrata za 21-godišnjeg asa, a moguće je da će u budućnosti promeniti sport kojim se bavi.

Stvienson je u uzbudljivom finalu olimpijskog turnira sa 10:8 u bodovima bio bolji od Gruzina Gena Petrijašvilija.

O rvanju:

Mislim da sam dosegao tačku u kojoj sam na samom vrhuncu rvačkog sveta. Pokušavam da dođem do što većeg broja ljudi i da budem uticajan. Želeo bih da pokažem ljudima da možete da počnete kao rvač i da postignete velike stvari , baš kao što to ja činim sada. Zbog toga bih voleo i da što više počne da se bavi ovim sportom“, izjavio je mladi Gejbl Stivenson.

Sa Stivensonom je kontaktirala i elitna MMA promocija UFC, organizacije sportske zabave WWE, kao i njego univerzitet Minesota, koji bi želeo da ga vidi u timu američkog fudbala.

Zaista je lepo videti toliko interesovanje ’mejnstrim’ medija posle osvajanja zlatne medalje. Imao sam komunikaciju sa predsednikom UFC, trenerom tima u američkom fudbalu Pi-Džejem Flekom, a gostovaću i na jednoj priredbi WWE. I dalje ne znam kako ću nastaviti“, rekao je rvač slobodnim stilom.

Vrlo često se u prošlosti dešavalo da se uspešni rvači oprobaju u MMA. Neki od primera su Henri Sehudo i Joel Romero, obojica osvajači olimpijskih medalja u rvanju slobodnim stilom. Minesota Golden Gofersi su slavni univerzitetski tim američkog fudbala, a sedam puta su bili nacionalni šampioni i mnogi njihovi studenti su postali NFL igrači.

Komentari

Vaš komentar