Pakjao se vraća: Protiv Spensa za titule, ali tu je Konor…

Podeli:
Manny Pacquiao
Steve Marcus/Getty Images

Filipinac Mani Pakjao, jedini bokser u istoriji koji je bio svetski šampion u osam kategorija, i dalje je prvak planete u velter kategoriji (do 66,7 kg), a mnogi govore o njegovom potencijalnom povrtaku u ring u 2021. godini i borbi za ujedinjenje titula sa Amerikancem Erolom Spensom Juniorom.

Erol Spens (30) se u ring vratio početkom demebra i ubedljivo savladao Denija Garsiju obranivši WBC i IBF titule. Prethodno je odsustvovao više od jedne godine zbog povreda dobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Spens je previše spor za mene, još je sporiji od Turmana, ali biće to dobar meč. Moje opcije su Spens i Konor Megregor, voleo bih da se oprobam u ringu sa nekim MMA borcem. Plan mi je da veliki deo prihoda ostvarenog u tom meču doniram žrtvama kovida 19 na Filipinima“, izjavio je 42-godišnji Mani Pakjao.

„Pekmen“ nije bio u ringu od od jula 2019. godine, kada je do WBA šampionskog pojasa došao pobedom u uzbudljivom meču sa Kitom Turmanom.

Konor Mekgregor, nekadašnji prvak UFC u perolakoj (66 kg) i lakoj kategoriji (70 kg), već se oprobao u profesionalnom bokserskom ringu, ali ga je 2017. godine bez problema pobedio Flojd Mejveder.

Mislim da je Spens posle nesreće ostao bez koraka koji je imao ranije“, izjavio je Šon Gibons, Pakjaov promoter.

Pakjao je prvu stvetsku titulu osvojio 1998. godine, a takmičio se u kategorijama od lake muva kategorije (do 49 kg) do lako-srednje (do 69,9 kg). U profesionalnoj karijeri ima skor od 62 pobede (39 KO), 7 poraza i 2 remija.

Četvrtu veliku svetsku titulu u velter kategoriji drži neporaženi Amerikanac Terens Kroford, aktuelni WBO prvak.

Manny Pacquiao, Keith Thurman
Steve Marcus/Getty Image
Komentari

Vaš komentar