„Potcenjuju Vajlderovu inteligenciju, nokautiraće Fjurija“

Borilački sportovi 26. avg. 202112:01 > 12:123 komentara
Podeli:
Fjuri Vajlder
Photo by Meg Oliphant/Getty Images

Malik Skot, trener Dionteja Vajldera, uveren je u to da će njegov učenik savladati Tajsona Fjurija u borbi za WBC pojas u teškoj kategoriji.

Zbog virusa korona u Fjurijevom timu, borba je pomerena za 9. oktobar, ali Skot tvrdi da to neće biti problem za Vajldera.

Fjuri i Vajlder:

„Fjuri se bori sa spuštenim rukama, ponekad sa isturenom bradom, ponekad je jako blizu protivniku sa spuštenim rukama. Bio je u nokdaunu u mečevima s borcima koji udaraju manje snažno od Dionteja. Veoma je ranjiv“, rekao je Skot i dodao:

„Ovaj Diontej bio unutar dve runde nokautirao starog Dionteja. Deset puta je koncentrisaniji, sto puta jače trenira. Ovo su nasilne pripreme, takav mu je i mentalitet – biće to najbolja verzija Dionteja Vajldera koju ste ikada videli“.

Fjuri smatra da Vajlder ne može da izmeni svoju taktiku u odnosu na februar 2020. godine, kada je Britanac slavio prekidom u sedmoj rundi.

„Prošli put sam odao svoj plan jer on nije bio dovoljno dobar da uradi ništa povodom toga. Uradiću to i sada. Vajlder je borac sa jednim trikom. Šta ću ovaj put da uradim? Pregaziću ga kao da sam kamion. Garantujem da neće izdržati duže nego prošli put“, rekao je Fjuri u junu.

Ipak, Skot je znatno sigurniji u Vajlderove bokserske veštine.

„Potcenjuju njegovu inteligenciju. On nije neki veliki glupan koji samo udara desnom rukom. Postoji metodika u njegovom ludilu. Diontej ima visok koeficijent inteligencije – gledam ga kako stvara pozicije, namamljuje rivale u zamku… Diontej će nokautirati Fjurija unutar pet rundi“, zaključuje Skot.

Komentari

Vaš komentar