Povratak Lomačenka: „Da se svi podsete kakav je!“

Borilački sportovi 24. jun. 202117:041 komentar
Podeli:
Al Bello, Getty Images Sport

Ukrajinski bokser Vasilj Lomačenko vraća se u profesionalni ring u noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu – u Las Vegasu će mu protivnik biti Japanac Masajoši Nakatani. Tim povodom je govorio Entoni Krola, bitanski bokser kojeg je Lomačenko brutalno nokautirao 2019. godine.

Poslednji meč 33-godišnji “Loma” imao je 26. oktobra, kada ga je u prilično velikom iznenađenju porazio Amerikanac Teofimo Lopes i oduzeo mu titule WBA i WBO, pa ih ujedinio sa svojim WBC pojasom.

O Vasilju Lomačenku:

Lomačenko će pokušati da svima stavi do znanja da se vratio. On će ostati upamćen u istoriji kao jedan od najvećih svih vremena. Imaće nastup koji će podsetiti ljude koliko je dobar”, izjavio je Entoni Krola.

Ukrajinac je neverovatan protivnik. Ja uvek mislim da sam mogao bolje, ali ne znam da li bih išta bolje prošao te večeri da sam bilo šta uradio drugačije. On je poseban bokser, protiv mene je te večeri bio nemilosrdan. Mi govorimo o čoveku koji je možda i najveći amaterski bokser svih vremena. Pogledajte samo šta je ostvario za tek 16 profesionalnih borbi”, rekao je Britanac o Lomačenku koji je u amaterskom ringu ostvario frapantni skor od 396 pobeda i 1 poraza.

Lomačenko u profesionalnim mečevima ima skor od 14 pobeda (10 KO) i 2 poraza, a takmičio se do sada u perolakoj (do 57 kg), superperolakoj (do 59 kg) i lakoj (do 61,2 kg). Iza sebe ima i impozantnu amatersku karijeru, čija su kruna dve olimpijske zlatne medalje – u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Komentari

Vaš komentar