Pred Hrgovićem jasan put do borbe za svetsku titulu

Borilački sportovi 25. feb. 202118:032 komentara
Podeli:
Reuters/Andrew Couldridge

Hrvatski teškaš Filip Hrgović mogao bi uskoro da stigne nadomak prilike da se bori za pojas svetskog prvaka u IBF verziji, a prema informacijama koje prenose američki mediji, Hrgović bi u eliminacionoj borbi za status izazivača trebalo da boksuje sa Majklom Hanterom.

Hanter je trenutno četvrti na listi izazivača IBF, a treći je Aleksandar Usik, koji će u svom narednom meču verovatno boksovati protiv Džoa Džojsa. Zato je IBF želeo da upari Hantera sa drugim izazivačem na listi – Čarlsom Martinom, ali on neće moći da se bori sa Hanterom, tako da je najlogičnije rešenje petoplasirani Hrgović.

Ipak, Hrgović je već praktično ugovorio borbu sa Martinom Bakoleom, pa ostaje mogućnost da Hanteru protivnik bude iskusni Džozef Parker, nekadašnji izazivač za titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji. Ipak, ukoliko IBF bude želeo da sačeka Hrgovićev meč sa sa Bakoleom ili dođe do otkazivanja tog meča, Zagrepčanin bi bio na korak od titule za prvaka sveta.

Hrgović ima 28 godina, a pre profesionalne karijere bio je veoma uspešan kao amater, a najveći uspeh doživeo je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kada je osvojio bronzanu medalju u superteškoj kategoriji. Hrvat sada ima skor od 12 pobeda (10 KO) u 12 profesionalnih mečeva, a ostaje da se vidi ko će mu biti naredni protivnik.

Komentari

Vaš komentar