Rakić: Prohaska pravi greške, ja sam hladan kao led

Podeli:
Aleksandar Rakić
REUTERS / Simon Hastegard Bildbyran Kod SH 180055, Copyright: BB190601SH049

Očekivalo se da će srpski MMA borac Aleksandar Rakić sledeći dobiti priliku da bude izazivač u meču za pojas UFC prvaka u poluteškoj kategoriji (do 93 kg), ali će usled odličnih rezultata tu priliku najverovatnije dobiti Čeh Jirži Prohaska. Tom prilikom Rakić je izjavio da misli da bi upravo on i Prohaska trebalo da imaju meč koji bi odlučio ko će biti naredni izazivač.

Prohaska je proteklog vikenda neverovatnim nokautom slavio protvi Dominika Rejesa, čoveka koji se dvaput borio za pojas šampiona.

UFC:

Prohaska je imao odličan nastup i nokautirao je Dominika. On je sada jedan od glavnih konkurenata za tron i borba nas dvojice svakako ima smisla. Ono što se dogodilo proteklog vikenda bilo je najbolje što je moglo da se desi za mene – probudilo mi je pažnju, motivisalo me je dodatno da pokažem da sam ja najbolji. Sada još više želim da budem u sali i naporno treniram kako bih bio bolji. Najlogičnije je da sada Jirži i ja imamo meč, a da se za titulu bore Glover Tešeira i prvak Jan Glahovič. Ima li smisla da se iko drgugi sada bori sa Prohaskom? Mislim da bi najbolje za našu diviziju bilo Jirži i ja imamo meč na istoj priredbi na kojoj će se boriti Jan i Glover. Mislim da bi to bio idealan trenutak da zaustavim medijsku pompu oko Jiržija“, rekao je Aleksandar Rakić.

On je agresivan, ide napred i često sam ga gledao sa svojim timom. Međutim, ima mana – ne mnogo, ali ih ima. Nisam video kakvo je njegovo rvanje. Moj stil je takav – ako pravite greške, ja ću ih kazniti jer sam hladan kao led. Spreman sam da idem u rat sa njim – tri runde ili pet, nije bitno“, izjavio je srpski borac za „MMA junkie“.

Trenutno je na listi izazivača za Blahovičev pojas prvi Tešeira, koji će se za titulu boriti sa Poljakom u septembru u okviru priredbe UFC 266. Drugi na listi je Prohaska, koji neguje atraktivan stil i koji je novi ljubimac UFC publike.

Rakić je sada treći diviziji u kojoj je od 2017. godine i u kojoj je zabeležio šest pobeda (dva KO, pet odlukom) i jedan krajnje diskutabilan poraz sudijskom odlukom protiv Volkana Ozdemira. Ukupno u karijeri srpski borac iz Beča ima skor od 14 pobeda (9 KO, 1 sabmišn) i 2 poraza.

Komentari

Vaš komentar