Šampion predlaže: Izazivač bolji iz duela Rakić – Prohaska

Podeli:
Aleksandar Rakić
Guliver Images / BB190531JN046

Aktuelni šampion UFC u poluteškoj kategoriji (do 93 kg) Jan Blahovič braniće pojas šampiona u septembru protiv iskusnog Brazilca Glovera Tešeire, a govoreći za američke medije izjavio je da bi narednu odbranu, ukoliko savlada Tešeiru, trebalo da ima protiv pobednika borbe između srpskog borca Aleksandra Rakića i Čeha Jiržija Prohaske.

Trenutno je na listi izazivača za Blahovičev pojas prvi Tešeira, koji će se za titulu boriti sa Poljakom u septembru u okviru priredbe UFC 266. Drugi na listi je Prohaska, koji neguje atraktivan stil i koji je novi ljubimac UFC publike.

UFC:

Mislim da ću pobediti Tešeiru, pa je onda logično da sledeći izazivač bude onaj ko pobedi u meču između Aleksandra Rakića i Jiržija Prohaske“, izjavio je Jan Blahovič.

Slažem se sa prvakom. Doći će i vreme za njega kada razmontiram Prohasku, kunem se. Hajde da pokrenemo polutešku diviziju“, napisao je Aleksandar Rakić na svom tviter profilu.

Rakić je sada treći diviziji u kojoj je od 2017. godine i u kojoj je zabeležio šest pobeda (dva KO, pet odlukom) i jedan krajnje diskutabilan poraz sudijskom odlukom protiv Volkana Ozdemira. Ukupno u karijeri srpski borac iz Beča ima skor od 14 pobeda (9 KO, 1 sabmišn) i 2 poraza.

Komentari

Vaš komentar