Stipe: Enganu je opasan – na njegovu žalost, bori se sa mnom

Podeli:
Stipe Miočić
Mike Lawrie/Getty Images

Aktuelni prvak UFC u teškoj kategoriji Stipe Miočić braniće svoj pojas 27. marta u glavnoj borbi priredbe UFC 260, a protivnik će mu po drugi put u karijeri biti korpulentni Kamerunac Fransis Enganu. Borac iz Ohaja hrvatskog porekla izjavio je da veruje da je snažni Enganu napredovao od njihovog prvog susreta, ali da i dalje nije dovoljno dobar da dođe do titule prvaka.

Miočić i Enganu su se prvi put borili u januaru 2018. godine, a Amerikanac je ubedljivo slavio jednoglasnom odlukom sudija posle pet rundi.

Fransis je veoma opasan i opet je u odličnoj seriji – ekspresno nokautira svakoga na koga naiđe. Na njegovu žalost, opet će morati da se bori sa mnom. To je loša stvar u vezi sa njegovom serijom. On se popravio od našeg prethodnog meča, ali napredovao sam i ja“, izjavio je 38-godišnji Stipe Miočić.

Znam da sam ostario, ali sam bolji borac, imam još mnogo novih trikova ’u rukavu’. Kažu da stari pas ne može da se nauči novim trikovima – to nije istina. Ishod će biti isti, ponovo ću išetati iz oktagona sa šampionskim pojasom oko sturka. Svestan sam njegove brzine i paziću je se. Mnogi govore da će posle ovog meča moj naredni protivnik biti Džon Džons, ali meni je svejedno. Boriću se sa kim god da treba. Trenutno mislim samo na Fransisa“, rekao je najbolji teškaš u istoriji UFC.

Miočić u profesionalnim MMA mečevima ima skor od 20 pobeda (15 KO) i 3 poraza. U njegova poslednja tri duela sastao se sa velikim rivalom Danijelom Kormijeom, a „trilogiju“ je rešio u svoju korist slavivši u drugom i trećem duelu.

Titulu šampiona osvojio je 2016. godine protiv Fabrisija Verduma, a potom ju je branio protiv Alistera Overima, Žuniora dos Sanotsa i Frensisa Enganua, u njegovom prvom duelu.

Enganu ima 34 godine, skor 15 (11 KO) – 3, i trenutno se nalazi u seriji od četiri trijumfa, pošto je bio boli od Kurtisa Blejdsa, Kejna Velaskesa, Žuniora dos Santosa i Žairzinja Rozenstrujka.

Komentari

Vaš komentar