UFC borba godine i odluka sudija: „Ne mislim da sam pobeđen“

Podeli:
Kori Sendhejgen
Guliver Image / xHansxGutknechtx

Prethodni vikend doneo je jednu od najboljih UFC borbi u tekućoj godini – nekadašnji šampion bantam kategorije (do 61 kg) Ti-Džej Dilašo pobedio je podeljenom odlukom sudija Korija Sendhejgena, iako je tokom borbe pretrpeo više „štete“, što je bilo vidljivo na njegovom licu. Mnogi su u pitanje doveli odluku sudija, uključujući i poraženog borca.

Dvojica sudija su bodovali 48:47 za Dilašoa, koji je imao veliku posekotinu na licu, a jedan 48:47 za Sendhejgena.

Povezano:

Moram da preuzmem odgovornost i kažem da postoje stvari koje nisam uradio dobro i da zbog njih nisam pobedio. To jesu male stvari i zbog toga neću biti prestrog prema sebi. Mislim da je većina ljudi mislila da sam ja pobedio kada je došao kraj pete runde. Samo zato što su dvojica arbitara mislili da sam poražen, ne mislim da sam izgubio tu borbu. Zaista bih želeo da se ponovo sastanemo“, izjavio je 29-godišnji Kori Sendhejgen.

Sendhejgen u profesionalnoj karijeri sada ima 14 pobeda i 3 poraza.

Ostaje da se vidi kako će se odviti situacija u bantam kategoriji, gde je trenutni šampion Aldžamejn Sterling. Amerikanac je do pojasa prvaka došao jer je u njihovom međusobnom duelu diskvalifikovan bio Rus Pjotr Jan zbog nedozvoljenog udarca. Mnogi mediji navode da bi Dilašo, koji je pre u dva navrata bio prvak, mogao da bude sledeći izazivač.

Komentari

Vaš komentar