UFC: Kijesa pobedio Megnija – gleda ka vrhu divizije

Podeli:
Michael Chiesa
Sean M. Haffey/Getty Images

UFC nastavlja sa čestim priredbama na „Ostrvu borbe“ u Abu Dabiju, a u sredu uveče po srednjeevropskom vremenu održan je „ivent“ u čijoj je glavnoj borbi Amerikanac Majk Kijesa slavio protiv Nila Megnija jednoglasnom odlukom sudija posle pet rundi.

Kijesa je kontrolisao oktagon rvanjem, a sve sudije su bodovale 49:46 za „Meverika“, koji sada ima skor 18-4 u profesionalnom oktagonu i nalazi se u seriji od četiri uzastopne pobede.

Kijesa je trenutno na 10. mestu rang-liste izazivača u velter kategoriji, a očekuje sa da će mu od sledeće nedelje pozicija biti popravljena. Megnijev niz od tri pobede (Li Đijanglijang, Entoni Roko Martin i Robi Loler) sada je prekinut, pa 33-godišnji borac ima skor 24-8 u profesionalnim MMA mečevima.

U „co-main event“ borbi videli smo još jedan okršaj „velteraša“ – Brazilac Vorli Alves je sjajnim tehničkim nokautom u prvoj rundi bio bolji od Tunišanina Munira „Snajpera“ Lazeza, nanevši mu tako drugi poraz u karijeri. Alves sada u profesionalnim mečevima ima skor od 15 pobeda i 4 poraza, a posle meča „prozvao“ je Nejta Dijasa, rekavši da bi želeo da sledeći meč ima sa njim.

U ostalim mečevima glavnog programa Ajzak Vilanueva je sjajno nokautorao Vinisijusa Moreiru u meču poluteške kategorije (do 93 kg), a u ženskoj muva-kategoriji (57 kg) Vivijan Araužo je jednoglasnom odlukom sudija bila bolja od veteranke Roksen Modaferi.

U muškoj borbi muva-kategorije Met Šnel je bio bolji od Tajsona Nema podeljenom odlukom sudija, u perolakoj (66 kg) Leron Marfi je jednoglasnom odlukom slavio protiv Daglasa Silve de Andradea, a u obračunu „srednjaša“ (do 84 kg) Omari Ahmedov bio je bolji od Toma Briza nateravši ga na predaju u drugoj rundi „arm triangle“ zahvatom.

Komentari

Vaš komentar