UFC zvezda u usponu se povukla zbog kovida, Vajt: Ne brinite

Podeli:
Hamzat Čimajev
Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

Švedski MMA borac čečenskog porekla Hamzat Čimajev jedna je od najvećih mladih zvezda elitne promocije, ali već dugo ne može da se vrati u oktagon posle zdravstvenih komplikacija koje je izazvao kovid 19. Na instagramu je podelio post koji su mnogi protumačili kao povlačenje iz aktivnog bavljenja sportom usled bolesti.

Želim da se zahvalim svima na podršci otkad se bavim ovim sportom. Mislim da sam gotov. Istina, nisam postao šampion, ali najbitnije je pobediti u životu. Može da vas iznenadi, ali vam na kraju srce i telo sve kažu. Želim da se zahvalim svom timu i čitavoj organizaciji UFC”, stoji u instagram postu 26-godišnjeg Hamzata Čimajeva, koji je objavio i slike u kojima se vidi da je iskašljavao krv.

UFC:

Hamzat je doleteo u naše prostorije kako bismo mu omogućili lečenje. Doktori su mu prepisali prednison, koji je gadan steroid. Ne bi trebalo da trenira tokom te terapije, ali je on pokušao i osećao se užasno, pa je zato i objavio taj emotivni tekst. Neće smeti da trenira u narednom periodu, ali verujem da će biti spreman za jun”, izjavio je prvi čovek UFC Dejna Vajt.

Čimajev je u dosadašnjih 9 profesionalnih UFC borbi imao svih devet pobeda, i to prekidom, a od dolaska u UFC slavio je tri puta – ekspresno je pobedio Džona Filipsa, Risa Mekkija i Džeralda Miršarta u roku od dva meseca. Čimajev se bori u velter (do 77 kg) i srednjoj (do 84 kg) kategoriji UFC.

Najavljivala se njegova borba sa Englezom Lionom Edvardsom, ali je ona više puta otkazivana zbog zdravstvenog stanja Šveđanina.

Komentari

Vaš komentar