„Usik ne ide na nokaut, teškaši ga neće poštovati“

Podeli:
Oleksandr Usik
Photo by Dylan Buell/Getty Images

Nedostatak snage da ide na nokaut i želja da se zaštiti u svakom trenutku razlozi su zašto drugi teškaši neće pokazati poštovanje prema Oleksandru Usiku, tako tvrdi američki bokser Majkl Hanter.

Usik, koji je dosad neporažen u karijeri, pobedio je Hantera na svom putu ka neprikosnovenoj tituli u kruzer kategoriji. Sada je prešao u tešku kategoriju, gde je obavezni izazivač Entoniju Džošui za WBO pojas.

Povezane vesti

„On je teškaš u svakom smislu, viši je od mene, ali mislim da će mu biti vrlo teško da dođe do borbi u teškoj kategoriji. Mislim da ga ostali teškaši ne percipiraju kao teškaša. Još jedan problem jeste u tome što u teškoj kategoriji ljudi žele da vide borce koji nokautiraju i koji su nokautirani. On to ne radi, nema te segmente u svom repertoaru“, kaže Hanter i dodaje:

„Čak i ja, ja sam bokser-udarač. Rizikovaću, ići ću napred po nokaut. Mislim da Usik ne može to, on nije takav, čisti je bokser. Ako se bude štitio sve vreme, mislim da neće uspeti u teškoj kategoriji. Mislim da je jedini put za njega trenutno borba sa Džoom Džojsom“.

Od svog poraza od Usika, i Hanter je prešao u tešku kategoriju – pobedio je Bakola i Kuzmina, remizirao sa Povjetkinom, a trenutno je u pregovorima u vezi s borbom sa Filipom Hrgovićem. Pobednik tog okršaja trebalo bi da bude obavezni izazivač Entoniju Džošui za IBF pojas.

„Osim obaveznih borbi i nekih borbi u kojima može lako da pobedi, ne vidim šta je još na stolu za Usika. Niko ga neće stvarno poštovati, neće dobiti velike borbe. Niko od vrhunkih boksera ne želi da izgubi za dlaku i da ne zna šta može da uradi u sledećoj borbi kako bi to popravio“, zaključuje Hanter.

Komentari

Vaš komentar