Usik: Nije mi bio cilj da nokautiram Entonija

Borilački sportovi 26. sep. 20218:192 komentara
Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Aleksandar Usik blistao je od sreće posle trijumfa nad Entonijem Džošuom pred preko 60 hiljada ljudi na stadionu Totenhema u Londonu.

Ukrajinac je postao prvak sveta u superteškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF. Perfektnom taktičkom borbom dominirao je u sudaru sa favorizovanim Britancem i slavilo jednoglasnom odlukom sudija (117:112, 116:112, 115:113).

povezane vesti

Mnogo mi znači ovaj trijumf.  Sve se odvijalo onako kako sam želeo. Bilo je momenata kada me je Džošua pritiskao, ali lako sam izlazio iz tih situacija. Cilj nije bio da nokautiram Džošuu, jer su me u mom timu savetovali da se ne zalećem. U početku sam jače udarao, ali sam se posle držao plana“ izjavio je Usik.

Zanimljivo je da ovo bio obračun olimpijskih šampiona iz 2012. godine kada su Igre održane u Londonu. Džošua je tada stigao do najsjajnijeg odličja u superteškoj, a Usik u teškoj kategoriji.

Aleksandru je ovo 19 pobeda u profesionalnoj konkurenciji u isto toliko mečeva. Vratio je svoju državu na tron u superteškoj kategoriji kojim se do pre šest godina vladali prvo Vitalij, a potom i Vladimir Kličko.

 

Komentari

Vaš komentar