Evans: Odgovoran sam za protivnikovu smrt

Podeli:
Dan Mullan/Getty Images

Škotski bokser Dejl Evans je izjavio da se oseća odgovornim za smrt svog protivnika Majka Tauela, koji je preminuo posle njihove borbe u petak.

„Osećam se odgovornim. Ne mogu da prestanem da razmišljam o Majku i njegovoj porodici. Sve moje misli su sa njima. Osećaj je užasan, ne mogu da zamislim kako je njegovom dvogodišnjem detetu i devojci. Oni ga više nikada neće videti. Osećam se odgovornim, jer mi zadajemo udarce jedni drugima u ringu.Sa tim sada moram da živim“, rekao je slomljeni Evans, koji je prvo najavio povlačenje iz boksa, ali se predomislio i sada želi da osvoji britansku titulu u Tauelovu čast.

Meč velter kategorije između Evansa i Tauela je održan u Glazgovu, posle čega je nesrećni „Gvozdeni Majk“ prebačen u bolnicu gde su mu dijagnostifikovana obilna krvarenja i podlivi na mozgu. 25-godišnji bokser je zatim pao u komu, a preminuo je istog dana. Kasnije se saznalo da je Tauel imao česte glavobolje proteklih nedelja, da je zbog njih odlagao treninge, te da je njegovo zdravlje možda bilo ugroženo i pre same borbe.

Posle tragičnog meča, bivši bokserski šampion Riki Haton je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za porodicu preminulog Tauela, a do sada je skupljeno više od 29.000 funti.