Kukolj za SK: Mrvaljević je uvek verovao u mene

Podeli:
Elsa/Getty Images

Najbolji džudista Crne Gore Srđan Mrvaljević pre nekoliko dana je u intervjuu za Sport klub rekao da Srbija ima sjajnu organizaciju kada je njegov sport u pitanju. Mrvaljević je, takođe, za Aleksandra Kukolja rekao da će biti glavni kandidat za medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Kukolj je već učestvovao na Olimpijskim igrama –  u Rio de Žaneiru je zaustavljen u osmini finala. Na Gren slem turnirima je osvojio dve zlatne medalje – u Abu Dabiju i Tokiju. Ima tri srebrna odličja – iz Bakua, Samsuna i Zagreba, uz jednu bronzanu iz Havane. Kukolj je četvrti džudista na Svetskoj rang listi u kategoriji do 90 kilograma.

Sa Olimpijskih igara sam se vratio sa ogromnim iskustvom. Nažalost, nisam ostvario rezultat kojem sam se nadao. Ali, sport je takav. Podigao sam glavu gore i krenuo napred. Pokazalo se da je to jedini put. Usledila su dva najveća uspeha u karijeri, a to su naravno zlatne medalje osvojene u Abu Dabiju i Tokiju“, rekao je Kukolj za Sport klub i nastavio, “Mnogo očekujem od godine koja je nedavno počela. Biće potrebno mnogo truda i rada da bi se stiglo do željenih rezultata. Na osnovu rang liste, sada sam u grupi favorita na svim velikim takmičenjima, a na meni i mojim trenerima je da tu ulogu i opravdamo. Verujem da hoćemo i možemo“.

Kukolj je pročitao intervju koji je Mrvaljević dao za Sport klub, a zatim naglasio da se radi o velikom poštovanju i prijateljstvu.

Srđana sam upoznao kao klinac sa 18 godina. On je tada imao kao ja sada 25. Bio sam perspektivan, a on već poznat i priznat borac na svetskom nivou. Trenirali smo zajedno. Mnogo mi je pomogao u karijeri. Uvek je bio uz mene. Davao mi je savete, podržavao kada je bilo najteže, kada nije išlo. Ovo je prvi put da me je pohvalio u medijima, a u privatnom životu je uvek za mene imao samo reči podrške koje su mi mnogo značile da stignem do nivoa na kojem se sada nalazim. Sada je lako verovati u mene, Srđan je verovao i pre toga“, rekao je Kukolj.

Elsa/Getty Images

Ove godine na programu je Evropsko prvenstvo, a potom i Svetsko prvenstvo. Smotra najboljih džudista ‘Starog kontinenta’ je na programu u aprilu u Varšavi, dok je planetarni šampionat zakazan za septembar u Budimpešti.

Precizan plan rada kada je učešće na Gren slem turnirima, moj tim i ja, još nismo napravili. Izvesno je da ću preskočiti takmičenje u Parizu. Boriću se u Bakuu na Gren slemu koji počinje 10. marta. Posle toga ćemo videti šta je najbolje i kako da što spremnije dočekam prvo ciljno takmičenje u ovoj godini a to je naravno Evropsko prvenstvo. Zlatne medalje iz Abu Dabija i Tokija su mi ulili ogromnu dozu samopouzdanja. Ostvario sam najbolje rezultate u karijeri i to me hrabri, motiviše i jača. Postao sam svestan da napredujem i sazrevam u svakom smislu i da me najbolje godine i najveći uspesi tek čekaju“, rekao je Kukolj.

Olimpijske igre su tek za tri i po godine, ali jasno je da su one deo dugoročnih planova srpskog džudiste.

Idemo korak po korak. Tako je najbolje. Prvo ciljano takmičenje je Evropsko prvenstvo. Nadam se i boriću se da stignem do medalje. Ima vremena za priču o Svetskom prvenstvu koje je u septembru, a samim tim i za Olimpijske igre koje su 2020. godine“, naglasio je Kukolj.