Srbija dobija K1 i MMA turnir

Podeli:
Collision fighting league Serbia

Posle dugog čekanja, Srbija je dobila organizaciju profesionalnog turnira za K1 i MMA borce – Collision fighting league Serbia.

Pravo je vreme da Srbija konačno dobije organizaciju i turnire koji odgovaraju kalibru boraca sa ovih prostora, a to je svetski nivo. Šampionima kao što su borci koji su ovde sa nama danas neophodne su organizacije ovog tipa kako bi na pravi način mogli da se bave i reprezentuju ovaj sport“, rekao je Nenad Ned Kuruc, direktor takmičenja, jedan od tri najuticajnija čoveka u K1 organizaciji.

Koliko je zapravo taj turnir važan govori i činjenica da se jedan od najboljih MMA borca u Srbiji Darko Stošić odrekao ponovnog potpisivanja ugovora sa FFC organizacijom zbog nastupa na njemu.

Odrekao sam se da ponovo branim pojas u FFC. Za mene kao sportistu iz Srbije jako je važno da postoje ovakva vrsta organizacije i turnira. Prošlo je četiri godine od mog poslednjeg nastupa u Srbiji, a sada ću konačno imati priliku da natupim pred domaćom publikom i to u Hali Ranko Žeravica gde sam radio svoj prvi profesionalni meč“, rekao je Stošić.

Najbolji borac iz Crne Gore Vaso Bakočević istakao je da je u odličnoj formi i da odlaže planirani letnji odmor kako bi se što bolje spremio za septembar.

Collision fighting league Serbia

Najmlađi među borcima 20-godišnji Rade Opačić, najprespektivniji K1 borac u Srbiji, rekao je da je u odličnoj formi. U karijeri je odradio četiri profesionalna meča bez poraza time je najavio spektakl u „Hali sportova Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Dušana Džakića obradovao je poziv kolege Darka Stošića za učešće na tom turniru.

Posle pauze ponovo vredno treniram i radim. Velika čast i zadovoljstvo mi je što ću biti deo ovako važne organizacije i turnira u Srbiji. Konačno je vreme da i publika u Srbiji ima priliku da uživo gleda mečeve na svetskom nivou“, rekao je Džakić.

Pored Darka Stošića, Vasa Bakočevića, Radeta Opačića, Dušana Džakića ljubitelji borilačkih veština imaće priliku da uživaju i u mečevima Bojana Gajića (K1), Marine Spasić (K1) i Zorana Grozdanovića (K1)

Collision fighting league Serbia je prvi profesionalni turnir u Srbiji na kojem će pored boraca iz Srbije i regiona, nastupiti i borci iz Rusije, Holandije, Nemačke i Portugala. Turnir će biti održan u septembru 2017. u „Hali sportova Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, a tačan datum biće naknadno objavljen.