Joviću priznanje za najboljeg tekvondo trenera na svetu

Podeli:
Tekvondo klub Galeb

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou, koje se održava u Koreji, Srbija nije uspela da osvoji treću medalju. Međutim, na završnoj ceremoniji zatvaranja Dragan Jović je proglašen za najboljeg trenera ženskog tima na svetu!

To je samo još jedan dokaz stručnog pristupa razvoju sportista, požrtvovanosti i vere u tim sa kojim radi koji je krunisan ne samo titulama Milice Mandić i Vanje Stanković na ovom šampionatu, već i titulom za Dragana Jovića. 

Srbija je sa dva osvojena zlata zauzela treće mesto u ekipnoj konkurenciji seniorki na Svetskom šampionatu u Koreji što je još jednom nezapamćen uspeh.

„Konačno su spuštene zavese na ovom Svetskom prvenstvu. Sve je već rečeno prethodnih dana, ali evo danas kada se sve sumira imamo još malo razloga da budemo ponosni. Srbija je u konkurenciji 183 zemlje sveta na ovom šampionatu zauzela treće mesto u ženskoj konkurenciji, a mene su proglasili za najboljeg trenera žena. Najbolji trener za seniore je kolega iz korejskog nacionalnog tima. Pre polaska cilj je bio ući u prvih pet timova i bolji rezultat nego ikada do sada. To se ostvarilo i čak je malo preteklo kod izbora najboljeg trenera. Još nekoliko dana ćemo slaviti i odmarati pa onda ponovo iz početka. Čeka nas Grand pri u Moskvi, kao i Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama u septembru“, rekao je Dragan Jović.

Poslednjeg dana prvenstva Nađa Savković (do 62kg) posle pobede u prvom kolu nad veoma dobrom protivnicom iz Japana 5:4, izgubila je na zlatni bod u četvrtoj rundi od Ukrajinke Jakovleve 8:6. Ivan Karajlović (do 80kg) savladao je Maana iz Indije 18:9, ali je stao u drugom kolu. Od njega je bio bolji Liu iz Kineskog Tajpeha sa 14:5.

U četvrtak je Milica Mandić osvojila drugu zlatnu medalju za Srbiju na Svetskom šampionatu, a samo nekoliko dana ranije Vanja Stanković je obezbedila prvu. Ovo je istorijski momenat za tekvondo sport, ali i dokaz da se Srbija izborila za svoje mesto u izuzetnoj teškoj konkurenciji.