Mrvaljević za SK: Od sada pričam na tatamiju

Podeli:
Michael Steele, Getty Images for BEGOC

Neuspeh na Svetskom prvenstvu u Budimpešti gde je eliminisan u prvom kolu, teško je pao Srđanu Mrvaljeviću.

Momak koji nije navikao da gubi, pokušao je da sabere utiske, da prikupi pozitvnu energiju i pre nekoliko dana je stigla poruka preko društvenih mreža:

U redu sam potpuno. Nisam fizički najspremniji, ali sada počinjem sa žestokim radom a cilj je plasman na Olimpijske igre u Japan. Sve ostalo je u drugom planu. Fokusiran sam samo na tatami, na treninge, na borbe, na uspehe u kimonu sa državnim grbom na uspehe sa klubom Akademik koji očekuje učešće na turniru Zlatne lige na kojem pravo učešće ima samo osam najboljih ekipa planete. Ponovo uživam u svakom treningu, ponovo volim džudo i zaista sam srećan. Sve loše sam ostavio iza sebe. Od sada pričam samo na tatamiju jer sam tu najjači,“ rekao je za Sport Klub Srđan Mrvaljević.

On je nedavno nastupao na Gran pri mitingu u Abu Dubaiju gde je poražen u prvom kolu. Imao je vremena da se još bolje pripremi, pa sada sa mnogo više optimizma očekuje nastup u Hagu koji je na programu u subotu i nedelju, a Mrvaljević će biti jedini predstavnik Crne Gore.

Takmičiće se u kategoriji od 81-og kilograma. Na početku razgovora, Srđan je naglasio da će mu ovo biti poslednje veliko takmičenje u godini koja se polako bliži kraju i koja je kada je džudo u Crnoj Gori bila blago rečeno turbulentna. Uspešna, izuzetno uspešna kada su borci u pitanju, a jako loša kada su odnosi na relaciji Saveza i klubova u pitanju.

Privatna arhiva

Ministarstvo sporta je ukinulo finansiranje Džudo Saveza Crne Gore jer nije dostavilo traženi izveštaj o do sada dostavljenim finansijskim sredstvima.

Očekuje me pakleno teška i jaka konkurencija. Svi momci sa kojima će su boriti su u top formi, što se za mene u ovom trenutku ne može reći. Spremao sam se i trenirao najbolje što sam mogao u uslovima koje sam imao, a koji su daleko od optimalnih. Svedoci smo šta se sve dešava u džudo sportu i gotovo je nemoguće iz takvog sistema praviti vrhunske rezultate. Ovo je moja najlošija sezona i jedina od 2006. godine da nisam uspeo da osvojim ni jednu veliku medalju”, kaže Mrvaljević i nastavlja u dahu:

Kod boraca nije važno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udarac možeš da primiš i nastaviš dalje. Ja sam borac i to ću dokazati na tatamiju. Izboriću plasman na Olimpijske igre u Tokiju i na ta način poslati odgovor svima koji su sumnjali u mene”.

U kategoriji do 81 kilogram prijavljeno je 26 takmičara. Gran pri u Hagu okupio je 230 takmičara, 139 u muškoj i 91 u ženskoj konkurenciji, iz 43 države.