Poletanu "Zlatna rukavica“, srpski tim najbolji

Podeli:
SK

Beogradska „Štark Arena“ ugostila je najbolje boksere Srbije i asove iz još dvadeset zemalja, među kojima i selekcije iz Kine i Rusije, a pobednik 60. „Zlatne rukavice“ je Sandro Poletan iz Bosne i Hercegovine.

On je u finalu pobedio Slovenca Venka Aljaza rezultatom 3 0.

Poletanu su „Zlatnu rukavicu“ uručili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i legenda srpskog boksa Mirko Puzović.

Najbolji tehničar je Dušan Janjić kome je pehar uručio Dragomir Vujković legenda srpskog boksa. Za najbolju selekciju na turniru proglašena je Srbija. Najbolji domaći bokser je Vladan Babić, a za najborbeniji par finala proglašeni su Rus Vladimir Uzunijan i Srbin Dragan Veljković kojima je pehare uručio Damir Škaro osvajač olimpijske medalje u Seulu.

Najbolji sudija je Momčilo Jakovljević iz Srbije, a specijalnu nagradu primio je i najbolji novinar boksa za dugogodišnji rad, ljubav i posvećenost ovom sportu u Srbiji Dušan Vasiljević.

Spektaklu u „Štark Areni“ prisustvovalo je oko 5.000 ljubitelja plemenite veštine koji su uživali u finalnim borbama.

Veliko interesovanje publike privuklo je prisustvo legendi bivše Jugoslavije. Mirko Puzović je bio predsednik žirija, u kome su još bili velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović, a posebno je iznenađenje bio je dolazak Damira Škara posle 28 godina. 

Na finalu su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda poput Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića, pevača Saše Vasića, glumca Slobodna Stefanovića….

Posebno interesovanje pobudio je nastup ruskog boks asa Vladimira Uzuniana koji je 3:0 pobedio reprezentativca Srbije Dragana Veljkovića.

Ovo je definitivno povratak pravog boksa na prostore bivše Jugoslavije. Sjajna organizacija, odličan boks obećavaju da je blistava budućnost ovog sporta u kome smo moje kolege i ja beležili svetski vredne i priznate rezultate. Posle dugo vremena video sam se sa drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. „Zlatna rukavica“ je zaista zlatna, za nju smo se borili, trenirali, živeli, ona nas je posle nekoliko decenija ponovo okupila i hvala joj na tome, trenuci za nezaborav“, rekao je legendarni Škaro.