Kan: Ja nisam zvezda, ja sam bokser

Vesti borilački sportovi 11. jan. 201816:23 > 17:29
Podeli:
Naomi Baker/Getty Images

Bivšem svetskom WBC šampionu u srednjoj kategoriji Amiru Kanu ne odgovara velika pažnja medija, jer želi da ostane zapamćen zbog prvoklasnog boksa, a ne zbog skandala i tračeva.

David Becker/Getty Images for Wynn Nightlife

Posle poraza od Kanela Alvareza u maju 2016. kad je izgubio WBC titulu Kan se nije vraćao u ring. Njegov privatni život tresli su skandali, a pojavljivanje u rijalitiju „Ja sam slavna ličnost“ još više je uzdrmala njegov i onako buran život.

Društvene mreže su dve godine bile preplavljene glasinama o razvodu, njegovim vanbračnim aferama, čak su postojali i navodi da ga je supruga prevarila sa Entonijem Džošuom.

„Pravio sam gluposti, ali čovek se uči na greškama. Imam 31 godinu i nisam više klinac, stvar je u tome da nastavim dalje, i fokusiram se na boks u nekoliko narednih godina“, objasnio je promene u načinu života srebrni olimpijac.

„Ne želim da živim taj život poznatih, ja nisam zvezda, ja sam običan čovek“, dodao je Kan. 

Kanov povratak u ring očekuje se 21. aprila u „Eho areni“ u Liverpulu protiv Južnoafrikanca Krisa van Herdena, a duel bi trebalo da bude potvrđen sledeće nedelje. Do kraja godine, osvajač srebrne olimpijske medalje u Atini 2004. planira još dve borbe, u avgustu i decembru najverovatnije protiv nekog od šampiona u velter kategoriji.