Aleksandar Konovalov obeležio prvenstvo Srbije u boksu

Podeli:
Getty images/Jan Kruger

U sportskoj hali "Jasa" u Jagodini održano je pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu.

Viđeno je sedam od osam planiranih finalnih borbi u kojima su bokseri pokazali zavidan nivo. U kategoriji do 52 kilograma šampion Srbije postao je Dušan Janjić, koji je savladao Sašu Suljića rezultatom 3:0.

U kategoriji do 60 kilograma šampion je postao Nemanja Gavrilović, koji je odlukom sudija 2:1 savladao Veljka Gligorića.

Najborbeniji par večeri viđen je u kategoriji do 64 kg gde je Damjan Grmuša pobedio Lazara Stanojevića 2:1.

Velter kategorija do 69 kg donela je najviše uzbuđenja u sjajnom duelu domaćeg boksera Aleksandra Konovalova i Petra Stošića iz Surdulice. Odlukom 2:1 Konovalov je osvojio zlatnu medalju, ali i nagradu za najboljeg boksera takmičenja.

Osvajač „zlatne rukavice“ Sandro Poletan nastavio je sa osvajanjem titula jer je u srednjoj kategoriji savladao Trifuna Dašića. Najiskusniji bokser Geard Ajetović osvojio je titulu šampiona u kategoriji do 81 kilograma savladavši Sašu Milovca.

U poslednjoj borbi večeri Vladan Babić je odbranio titulu prvaka Srbije pobedivši u susper teškoj kategoriji Sašu Polugića prekidom u drugoj rundi. Miljan Steović je zbog bolesti Petra Prokića došao do titule u teškoj kategoriji bez borbe.