Vajlder nokautirao Ortiza i ponovo zapretio Džošui

Podeli:
Al Bello, Getty Images Sport

Američki bokser Diontej Vajlder pobedio je Kubanca Luisa Ortiza tehničkim nokautom u 10. rundi u "Barklis" centru u Njujorku, te je tako odbranio naslov prvaka teške kategorije u verziji WBC.

Bronzani bombarder je pred sobom imao veoma ozbiljan izazov u vidu King konga sa Kube, ali je na kraju posle sjajne borbe pobedio i sačuvao pojas WBC verzije teške kategorije.

Vajlder se našao u nezgodnom položaju na početku borbe, pošto je Ortiz krenuo nešto agresivnije, a prve četiri runde su i prema mišljenju sudija pripale Kubancu. 

U petoj i šestoj rundi je Vajlder bio precizniji moćnom desnicom, a tada je i prvi put bacio Ortiza u nok-daun. Kubanski bokser se pribrao, pa je sedma i osma runda otišla u njegovu korist, dok je Vajlder bio nesiguran. 

Amerikanac je rešio da sve prelomi dve runde pre kraja, bombardovao je Ortiza desnim direktima i krošeima, a zatim ga je i poslao desnim aperkatom na zemlju što je potom bio i kraj borbe. 

Luis Ortiz je upisao svoj prvi poraz u karijeri (28 pobeda), dok je Diontej Vajlder zabeležio 40 pobedu, od kojih su čak 39 završene nokautom. 

Diontej Vajlder je još jednom istakao kandidaturu za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji, ali se očekuje odgovor Britanca Entonija Džošue, kojeg je već nekoliko puta „prozivao“ i zvao na borbu. 

Džošua, koji je vlasnik pojaseva WBA, IBF i IBO verzija, boriće se protiv Novozelanđanina Džozefa Parkera, koji je šampion WBO konfederacije. Ova borba je na programu 31. marta u Kardifu, a posle nje sve oči biće uprte u njenog pobednika, kao i na Vajldera, koji će zahtevati veliki okršaj za ujednjinje svih titula. 

https://twitter.com/Skighwalker/status/970159268543549440