Rusko-srpski boks pakt: Olimpijska škola boksa Srbije

Vesti borilački sportovi 19. mar. 201812:28 > 12:34
Podeli:
Bokserski savez Srbije

Bokserski savez Srbije nastavlja sa velikom akcijom oživljavanja i promocije boksa u Srbiji, a ona se sastoji u otvaranju škola širom zemlje, a sve u cilju povratka plemenite veštine na ove prostore, posle stagnacije koja je potrajala suviše dugo.

Novitet je „Olimpijska škola boksa Srbije“ koja počinje sa radom sa krajem marta 2018. Veliku podršku u ovom projektu srpski boks dobiće od Bokserskog saveza Rusije u čije ime je njihov generalni sekretar Umar Kremljev tokom proteklog vikenda u Moskvi potpisao sa Borovčaninom novi ukaz o saradnji ruskog i srpskog boks saveza.

Cilj projekta je stvaranje šampiona na domaćoj i svetskoj sceni. Novi bokserski rusko-srpski ukaz o saradnji donosi besplatnu obuku u Centru za razvoj boksa u Rusiji za 50 srpskih trenera ( 5 grupa po 10 ). Trenerska organizacija Rusije poslaće trenere za nastavak obuke po klubovima u Srbiji i praćenje rada istih. Besplatne pripreme za reprezentaciju Srbije tokom cele godine u Rusiji. Zajedničko projektovanje Nacionalnog trening centra za boks Republike Srbije, po ugledu na njihov centar, samo bi ovaj u Srbiji bio srazmerno manji.

“Olimpijska škola boksa Srbije počinje krajem marta u 50 klubova širom Srbije, sa ciljem da omasovimo boks, stvaramo od dece u našoj zemlji bolje ljude i patriote i bokserske šampione za olimpijska takmičenja. Ruski sistem je u boksu najbolji na svetu i nema dileme da li ćemo uspeti da podignemo boks u sami vrh sportova u Srbiji. Umar Kremljev nam je rekao da ovakav aranžman sa Rusijom nema ni jedna država na svetu, ali da je Srbija ima posebno mesto u Rusiji, što je za nas ogromna čast. Boks je plemenit sport i deca će baveći se ovim sportom naučiti da gledaju protivnika u oči, da se bore, jačaju svoj ego ne samo u ringu već i kasnije kroz život jer će jači i spremniji moći da se uhvate u koštac sa svim životnim problemima koji ih čekaju“, istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

“Olimpijska škola boksa Srbije” startuje uskoro, a ono što je najvažnije je da je potpuno besplatna.