Mrvaljević za SK: Pokušaću da stignem do medalje

Vesti borilački sportovi 25. apr. 201810:05 > 10:08
Podeli:
Atsushi Tomura/Getty Images

Jusuf Nurković i Marko Gušić (do 66 kilograma), Nikola Gardašević i Nikola Gušić (do 73), Srđan Mrvaljević i Arso Milić (do 81), Dimitrije Vukotić (do 90), Danilo Pantić (do 90) i Jovana Peković (do 70 kilograma), spisak je boraca koji će braniti ugled Crne Gore na Evropskom prvenstvu u džudou.

Bez ikakve dileme najzvučnije ime je Srđan Mrvaljević. Momak koji je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara, koji je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu, zlato na Mediteranskim igrama, dva zlata na Igrama malih zemalja, uz pregršt odličja sa velikih turnira i državnih prvenstava, prošao je kroz veliku krizu prošle godine.

Sa ogromnim ambicijama je krenuo na Svetsko prvenstvo u Budimpeštu a takmičenje je završio u prvom kolu. Razmišljao je o završetku karijere, ali je u krugu prijatelje i familije, dobio neophodnu dozu pozitvne energije, koja je ponovo probudila borca u njemu. Borca koji je zacrtao cilj da se do poslednjeg atoma snage bori za mesto na Olimpijskim igrama u Japanu.

Počeo je sa ozbiljnim radom, a naznake da se vraća u prepoznatljivu formu viđene su na državnom prvenstvu Crne Gore na kojem je osvojio šampionsku titulu u kategoriji do 81 kilogram u kojoj će se boriti i na Evropskom šampionatu u Tel Avivu.

“Evropsko prvenstvo je veliki izazov na putu ka ostvarenju sna o kojem smo već pričali, a to je plasman na Olimpijske igre” rekao je na početku razgovora za Sport Klub Srđan Mrvaljević.

“Očekuje me kao i sve borce iz Crne Gore pakleno jaka konkurencija. Što se mene tiče mogu da kažem da sam maksimalno spreman, ako se u obzir uzmu uslovi u kojima sam se spremao, koji su bili daleko od optimalnih. Nikada nisam tražio alibi, neću to raditi ni sada. U Tel Aviv putujem sa željom da se umešam u borbu za medalje. Iskreno se nadam lepim vestima, imamo dobru ekipu, većina momaka je iz Akademika i zaista se nadam da ćemo uspeti da se vratimo kući sa dobrim rezultatatima i plasmanima. Medalja bi bila ogroman uspeh, a s obzirom da u timu svi dišemo kao jedan nije bitno ko će je osvojiti, važno je da stignemo do nje”, dodao je Mrvaljević.

Evropski šampiona u džudou biće održano u Tel Avivu od 26. do 28. aprila.