Megdan 3: Džoker, Psiho, Emelbekov i ludilo na kraju

Vesti borilački sportovi 27. apr. 201810:54 > 11:12
Podeli:
Maja Todić

U četvrtak je u velikoj dvorani novosadskog Spensa održan treći po redu Megdan. Megdan saveznika. Najbolji borac Megdana bio je fenomenalni Samat Emelbekov.

Umesto 12 predviđenih borbi videli smo 11 i treba naglasiti da se za to ljubitelji borilačkih sportova mogu „zahvaliti“ neprofesionalizmu Džeksona More koji se dan pred Megdan na merenju pojavio sa 11 kilograma više. Nemanja Milošević tako je ostao bez protivnika pa navijači u Novom Sadu nisu imali priliku da ga pozdrave.

Nekoliko borbi se posebno ističe, ali da krenemo redom od borbi za pojaseve.

Viktor Vasić i Danila Šapalov borili su se u K1 za pojas u teškoj kategoriji. Oba borca pokazala su srčanost i dobru udaračku tehniku, ali je sve vreme inicijativu imao Savić koji je zadao više preciznih udaraca svom rivalu. Jednoglasnom odlukom sudija slavio je Viktor Vasić.

Za pojas Megdana su se borili i Nikola Todorović, velika nada srpskog kikboksa, i Surik Magažan, višestruki šampion Rusije i vicešampion sveta. Srpski borac bio je odlučniji i konkretniji u razmenama udaraca, dobro se branio kada je trebalo i slavio je na kraju treće runde jednoglasnom odlukom sudija.

Jedna od poslastica večeri bila je borba Aleksandra Džokera Ilića i Aleksandra Suhova, Rusa sa ne mnogo iskustva ali može se reći dovoljno „herca“ jer je imao hrabrosti da izađe na Megdan sjajnom Džokeru. Ovo je bila najkraća borba na Megdanu – nepun minut trebao je Iliću da nokautira rivala i odbrani pojas osvojen na prvom Megdanu prošle godine.

Za pojas su se borili i Novak Radulović i Čedo TDI Pantić u velikom, dugo očekivanom revanšu. Pantić je bio bolji od početka prve do kraja treće runde. Zadavao je dobre udace, a možemo reći i da smo od njega videli najlepši udarac nogom iz okreta u toku cele večeri. Jednoglasnom odlukom sudija pobeda je pripala Pantiću.

Borbe koje smo videli na samom kraju večeri bile su i najuzbudljivije.

Ivan Sakić suočio se sa sjajnim Samatom Emelbekovim i ovo je bio jedan od mečeva koji je podigao publiku na noge. Veoma brzo u prvoj rundi do izražaja je došao veliki kvalitet koji Emelbekov ima. Sakić se našao na parteru i trpio je udarce u lice kada je sudija odlučio da prekine meč. To se nije dopalo niti jednom taboru pa je Emalbekov, na oduševljenje publike, zatražio da se borba nastavi. Očekivano, nastavak nije trejao dugo i Emelbekov je pobedio, ali svi su u Spensu znali da pozdrave gest oba borca.

Borba koju smo čekali od novembra bila je pretposlednja u četvrtak je bila pretposlednja. Vaso Psihopata Bakočević i Živko Stoimenov našli su se u ringu nakon silnih pretnji koje su uputili jedan drugom prethodnih meseci.

Bakočević je od početka pokazao da će on diktirati šta će se, kada i kako dešavati u ovoj borbi. Provocirao je rivala, izazivao, igrao se i zadavao dobre udarce. Na kraju druge runde Stoimenov je morao da preda meč zbog povrede noge.

Možda i najviše vatre, jakih udaraca i preokreta doneo je poslednji duel – megdan Miloša Janičića i Marka Radakovića.

Janičića se publika sa Megdana seća iz novembra kada je bio bolji od legendarnog Belog, ali time nije „kupio“ navijače koji se sećaju preterivanja u tom trijumfu. Tako se nekako završilo i ovoga puta. Radaković je sve do pred kraj treće runde, nakon što se u prvoj izvukao iz nezgodne situacije na parteru, zadavao bolje i preciznije udarce, ali nije uspeo da izdrži do kraja i dobije već dobijenu borbu.

Pred kraj treće runde je Janičić zadao nekoliko vezanih sjajnih udaraca, oborio rivala a i nakon toga, dok ga sudija nije odvojio, nastavio da ga udara. Radaković je izgubio svest, a Janičić je prišao i nasmejao mu se uz provokaciju što je bilo dovoljno za gužvu u ringu u kome su upomoć Radakoviću pritrčali treneri i Vaso Bakočević koga je ruganje povređenom borcu izazvalo pa je hteo i da se obračuna sa Janičićem, ali sve se brzo primirilo, a Radaković je svestan napustio borilište.

Publika je sjajno reagovala i na meč Gruzina Šote Gvasalije i Čečena Aslana Ismailova. Ipak, nije tako bilo do samog kraja borbe. Dva borca su dugo odmeravala snage, čak minut se ništa nije dešavalo u prvoj rundi i publika je počela da zviždi. Ismailov je pokušavao da napada, ali Gvasalia je „insistirao“ na klinču u kome je zadavao sitne udarce i želeo je na taj način da dođe do pobede. Publika je tražila više akcije, a Ismailov se u jednom trenutku i sam okrenuo ka tribinama i slegao ramenima ne bi li pokazao da on želi da se bori, ali ne može. Na kraju je odlukom sudija sa dva glasa prema jednom protiv slavio Gvasalia što je razbesnelo publiku pa je Grruzin ispraćen zvižducim

Na Megdanu smo gledali još i Žegaza Zivija i Mariniku Beženarua, a odlukom sudija slavio je Zivi. Sjajni su bili Aleksandar Janković i Nemanja Milenković koji je nakon velike borbe slavio giljotinom na početku treće runde.

U novembru je dobio najozbiljnije batine na Megdanu, a ni ovoga puta nije mnogo bojle prošao. Marko Gucu predao je meč nakon prve runde Rafaelu Abduli koji mu je prethodno zadao desetine snažnih udaraca.

Aleksandar Suljak i Denis Marjanović borili su se u tri runde po tri minuta. U jednom sudaru Rusu je pukla arkada pa je nekoliko puta borba zaustavljana da se očisti krv sa njegovog lica. Marjanović je slavio odlukom sudija.

Sledeći Megdan biće odlržan u Banja Luci.