Trifun Dašić je "Beogradski pobednik"

Vesti borilački sportovi 29. apr. 201812:22 > 12:25
Podeli:
Bokserski savez Srbije

Spuštena je zavesa na bokserski spektakl "Memorijal Branko Pešić - Beogradski pobednik" koji je ove godine održan 56. put. Drugi najstariji međunarodni turnir za boksere u Evropi zasijao je u hali Pinki u Zemunu uz direktan prenos na Sport Klubu.

U konkurenciji boksera više od 180 boksera iz 22 zemlje Trifun Dašić se uzdigao iznad svih i sasvim zasluženo osvojio 56. tadicionalni međunarodni turnir „Beogradski Pobednik“ koji od 2018. nosi naziv po svom prvom pokrovitelju, pasioniranom obožavatelju boksa i najpoznatijem gradonačelniku Beograda u istoriji – Branku Pešiću.

Novi pehar ostaje u Srbiji, čime se Dašić priključio legendama boksa iz Srbije koje su osvajale ovaj izuzetno cenjen i vredan trofej.

Kroz kvalfikacione mečeve i samo finale u prelepom ambijentu hale Pinki, prodefilovao je veliki broj ljubitelja boksa, imali su priliku da u četiri dana takmičenja, posebno na finalnoj večeri uživaju u sjajnim borbama koje su demonstrirali bokseri i bokserke.

Finalno veče obilovalo je atraktivnim mečevima, emocijama iz svih tabora, a borci izuzetno pripremljeni i motivisani nisu štedeli ni sebe ni protivnika, borili su se do maksimuma kako bi iz ringa izašli sa podignutom rukom u znak pobede.

Bokserski savez Srbije

U finalu čast Srbije branili su Trifun Dašić u konkurenciji do 75 kg (Grupa A), najbolji srpski superteškaš (preko 91 kg) Vladan Babić i kod žena Anđela Branković.

Pored Dašića koji je proglašen za najboljeg borca i šampiona ovogodišnjeg „Beogradskog pobednika“ nagrađeni su: za najbolju reprezentaciju Brazil, za najboljeg sudiju Milorad Gligić, za najbolju bokserku Anđela Branković, za najborbeniji par Rus Tural Kuliev i Turčin Onur Sipal, za najboljeg tehničara Brazilac Vanderson Oliveira.

Sa punom pažnjom od prvog do poslednje meča finala ispratio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković kao i legende srpskog boksa Miodrag Perunović, Mirko Puzović, Dragomir Vujković, Ljubiša Vasiljević, Slobodan Kačar…

Ovacije publike dobio je Lazar Pešić, sin legendarnog gradonačelinka Beograda Branka Pešića koji je i uručio nagradu najboljem bokseru Trifunu Dašiću.

Ovogodišnji „Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik“ održan je pod pokroviteljstvom Grada Beograda i podržan od strane generalnog sponzora MTS-a, a svi ljubitelji boksa finalne borbe mogli su pratiti u direktnom prenosu na TV Sport Klub.

Šampioni Beogradskog pobednika bili su: Bogdan Kahriman, Mate Parlov, Jovan Džakula, Zvonko Vujin, Svetomir Belić, Dragomir Vujković, Ljubinko Veselinović, Tadija Kačar, Slobodan Kačar, Mirko Puzović, Sreten Mirković, Miodrag Perunović, Bratislav Ristić, Dragan Konovalov, Aziz Salihu, Plamen Jankov, Ante Josipović, Ivan Ribać…

REZULTATI FINALA MUŠKARCI:

Do 46-49 kg: Yassine Mohamed Touareg (ALG) – Sharma Himanshu (IND) 0:5
Do 52 kg: Inkyn Kim (KOR) – Laldinmawia (IND) 5:0
Do 56 kg: Singh Varinder (IND) – Arilson Goncalves (BRA) 2:3
Do 60 kg: Hakan Dogan (TUR) – Wandarson Oliveira (BRA) 0:5
Do 64 kg: Fernando Luiz da Silva (BRA) – Yanis Mehah (FRA) 4:1
Do 69 kg Grupa A: Tural Kuliev (RUS) – Onur Sipal (TUR) 1:4
Do 69 kg Grupa B: Petar Cetinić (CRO) – Kumar Pawan (IND) 4:1
Do 75 kg Grupa A: Trifun Dašić (SRB) – Bengoro Bamba (FRA) 5:0
Do 75 kg Grupa B: Hebert Sousa (BRA) – Erol Ozkar (TUR) 5:0
Do 81 kg: Bayram Malkan (TUR) – Carlos Andres Mina (ECU) 2:3
Do 91 kg Grupa A: Sangwan Sumit (IND) – Torres Castillo (ECU) 5:0
Do 91 kg Grupa B: Shamil Mansurov (RUS) – Abner Junior Silva (BRA) 0:5
Preko 91 kg: Vladan Babić (SRB) – Murad Aliev (FRA) 2:3

REZULTATI FINALA ŽENE:

Do 48 kg: Iulia Chumgalakova (RUS) – Ayse Cagirir (TUR) 1:4
Do 51 kg: Zareen Nikhat (IND) – Koutsogeorgopoulou A. (GRE) 5:0
Do 54 kg: Anđela Branković (SRB) – Jamuna Boro (IND) 4:1
Do 57 kg: Maria Setakova (RUS) – Sati Burcu (TUR) 4:1
Do 60 kg: Ji Oh Yeon (KOR) – Beatriz Ferreira (BRA) 0:5
Do 64 kg: Lynn Cadler (Scotland) – Vera Slugina (RUS) 0:5
Do 69 kg: Elmira Azizova (RUS) – Hanna Solecka (POL) 4:1
Do 75 kg: Busenaz Surmeneli – Seon Su Jin (KOR) 3:1
Do 81 kg: Liubov Iusupova (RUS) – Elif Guneri (TUR) 1:4
Preko 81 kg: Sennur Demir (TUR) – Lalfakmawii Ralte (IND) 3:2