Bronza za Tijanu Bogdanović na EP

Podeli:
Ryan Pierse/Getty Images

Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 53 kilograma na Evropskom prvenstvu u Kazanju.

Bogdanovićeva, olimpijska vicešampionka iz Rija, u prvom kolu bila je slobodna, da bi potom savladala Slovenku Anu Petrušić sa 17:6.

Zatim je porazila Mađaricu Lusi Patakfalvi na zlatni bod, ali je u polufinalu izgubila od Ruskinje Tatjane Kudašove sa 16:15.

Zlato je osvojila Ruskinja Kudašova, srebrna je bila Letonka Inese Tarvida, dok je do druge bronzane medalje došla Madelin Folgman iz Nemačke. 

„Srećna sam zbog ove medalje, najpre zato sto sam se lepo osećala u borbama, dala sve od sebe i slušala trenera. Nema razloga da budem nezadovoljna što je samo bronza, a ne zlato. Nadam se da će ova medalja motivisati ostatak tima u nastavku takmičenja“, rekla je Bogdanovićeva.

Trećeg takmičarskog dana Evropskog prvenstva u Kazanju od srpskih reprezentativaca boriće se Damir Fejzić (do 74 kilograma), Stojan Rabijac (do 80 kg), Nađa Savković (do 62 kg) i Iris Jović Vujaković (do 67 kg).