MI: Ćulumu zlato, Gladoviću bronza

Podeli:
SK

Džudisti Srbije briljiraju na Mediteranskim igrama u Španiji. Zlatnu medalju, desetu po redu, doneo je Žarko Ćulum u kategoriji preko 100 kilograma.

Ćulum je sve mečeve odradio bez greške. Na putu ka tronu pobedio je Vita Dragiča iz Slovenije, Haruna Sadikova iz Bosne i Hercegovine, a do zlata je stigao pobedom nad Italijanom Vićencom Darkom.

Dan ranije Nemanja Majdov je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 90 kilograma.

Na tatami je drugog dana izašao i Crnogorac Danilo Pantić ali je u kategotiji preko 90 kilograma zaustavljen u repasažu, pa je ostao bez prilike da se bori za medalju.

Tekvondista Miloš Gladović je osvojio bronzanu medalju. On je na putu do završnice pobedio Kilijana Boneta iz Francuske sa 27:12, zatim i Vita Delakvilu iz Italije. Stigao je do polufinala u kojem je posle velike borbe poražen od Španca Ruija Braganka sa 10:8.

Drugog dana takmičenja u tekvondou na borilište su izašla još dva takmičara iz Srbije. Damir Fejzić je u četvrtfinalu poražen od Španca Raula Martineza sa 14:2, dok je Nada Savković takođe u četvrtfinalu zaustavljena od strane Hedaje Vahbe iz Egipta sa 3:0.

Takmičenje u tekvondou se nastavlja u subotu, a Srbija je ranije već osvojila jednu medalju i to srebrnu u režiji Vanje Stanković. 

Srbija trenutno ima 27 medalja (10 zlatnih, 10 srebrnih i 7 bronzanih), a do kraja dana bi trebalo da ih bude još jer su jako blizu cilja bokseri Dušan Janjić i Trifun Dašić.