Šampion Evrope zaustavio odličnog Mrvaljevića

Podeli:
Michael Steele/Getty Images

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević sa dve pobede i porazom završio je nastup na Gran pri mitingu u Budimpešti. Bio je jako blizu borbi za medalju, ali je više nego jasno da se zadovoljan vraća iz Mađarske.

Srđana Mrvaljevića koga očekuje Svetsko prvenstvo u Bakuu i koji se nada plasmanu na četvrte uzastopne Olimpijske igre zaustavio je aktuelni šampion Evrope Rus Alan Kubetsov. Član džudo kluba Akademik iz Nikšića, savladao je na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilograma Poljaka Demijana Stepina, a u drugom kolu Ukrajinca Artema Harčenka.

U trećem kolu, u egal meču, posle velike borbe Srđan je poražen je od prvaka Evrope, Rusa Alana Kubetsova.

„Ovo je prvi korak ka ostvarenju cilja koji želim da ostvarim, a to su četvrte uzastopne Olimpijske igre. Znam da će biti užasno teško, prošao sam kroz tri kvalifikaciona ciklusa, mnogo velikih takmičenja, a sada sam maksimalno spreman i fokusiran da naredne dve godine života posvetim samo jednom snu, a to je plasman u Tokio”, rekao je Srđan Mrvaljević i nastavio:

“Pored plasmana na Olimpijske igre, imam želju da se umešam u borbu za jedinu medalju koja mi nedostaje u karijeri. Osvajao sam odličja na Gran pri turnirima, Gren slemovima, evropskim i svetskim šampionatima, ali nikada na Olimpijskim igrama. Sam plasman bi bio veliki uspeh to je jasno svima, ali želim da ostvarim i više od toga. Ono što mogu da obećam u ovom trenutku je da ću se do poslednjeg atoma snage boriti da ostvarim rečeno, da izborim mesto u timu koji će ići u Japan i da se dokopam medalje”.

Prikazano u Budimpešti budi nadu da se Srđan Mrvaljević polako ali sigurno vraća u staru dobru i prepoznatljivu formu koja ga je nosila do svih medalja koje je osvojio i koje je prethodno spomenuo.

„Ostaje žal što sudije nisu malo realnije odsudile meč sa Rusom, ali sam definitivno zadovoljan trenutnom formom pred prvenstvo sveta u Bakuu, od 20. do 27. semptembra. Siguran sam da sam na pravom putu i pokušaću da do prvenstva sveta budem u top formi, da se umešam u borbu za medalju”, naglasio je Mrvaljević.

Od crnogorskih predstavnika u Budimpešti Nebojša Gardašević zaustavljen je u drugom, a Nikola Gardašević i Jusuf Nurković u prvom kolu. U nedelju će na tatami izaći Danilo Pantić.