Džošua: Možda ima 39, ali osećaće se kao da ima 69

Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

Entoni Džošua upozorio je Aleksandra Povjetkina da će dobiti "propisne batine" čak iako uspe da izbegne nokaut 22. septembra.

WBA, IBF i WBO šampion u teškoj kategoriji Entoni Džošua u razgovoru za Tok sport poručio je ruskom bokseru da očekuje da će na Vembliju dobiti batine.

Džošua je pre izrečenih pretnji pričao o razlici u godinama između njega i Povjetkina. Džošua ima 28, a Povjetkin 11 više.

„Ne može telo da ti funkcioniše kao kada imaš 21, to je jesno. Ali, iz borbe sa Kličkom koji je tada imao 41 godinu naučio sam da je poslednje što telo sa godinama izgubi snaga. Drago mi je što sam prošao kroz sve sa Kličkom jer me čeka još jedan težak meč. Mislim da mi je ta borba pokazala šta da radim u određenim situacijama“, rekao je Džošua.

„Na ovom nivou ne možeš da misliš da će svaki udarac koji zadaš rivalu u bradu biti nokaut. To su jaki momci, hrabri i imaju za šta da se bore. Stvar je u tome da lomiš protivnika iz runde u rundu. Ako bude dovoljno, on pada 100 odsto, ako ne bar je dobio poštene batine. Povjetkin možda ima 39 godina, ali kada izađe iz ringa osećaće se kao da ima 69. Pada između šeste i osme runde, sigurno“, poručio je šampion.

Džošua i Povjetkin će ući z ring 22. septembra na Vembliju.