TK Galeb najbolji u Poljskoj, zlatne i Milica i Tijana

Podeli:
TK Galeb

Drugog dana na međunarodnom tekvondo turniru G1 kategorije u Poljskoj Milica Mandić (-73kg) i Tijana Bogdanović (-53kg) osvojile su zlatne medalje, dok su Nađa Savković (-62kg) I Serđa Stević (-63kg) došle do bronzanih odličja.

U ekipnoj konkurenciji 1580 takmičara iz 52 zemlje, TK Galeb je zauzeo ubedljivo prvo mesto, dok je Srbija zauzela peto mesto!
Takmičari TK Galeb nastavili su sjajan niz od prethodnog dana, što je reprezentativkama I olimpijkama donelo nove bodove za svetsku i olimpijsku listu.
„Kao i prošle godine tako i ove naš klub je zaista izbriljirao na ovom G1 turniru. Osvojeno je mnogo medalja, a tekvondo klub Galeb je prvi u seniorskoj konkurenciji. Učešće na ovom turniru je uzelo 1280 takmičara iz 52 zemlje sveta i zaista sam prezadovoljan rezultatima“, istakao je trener sjajnih takmičara TK Galeb Dragan Jović.
Milica Mandić je u finalu savladala Hrvaticu Doris Pole sa 1:0, dok je Tijana Bogdanović u borbi za zlatno odličje pobedila rusku reprezentativku Anastasiju Kudrajšovu sa 5:0. Nađa Savković je posle tri pobede, poraz zabeležila u polufinalu protiv Hrvatice Ivane Babić sa 3:0, dok je Serđa Stević u juniorskoj konkurenciji takođe posle tri pobede poražena u polufinalu od Poljakinje Dagmare Harazme 6:5.
Mateja Kuburović (-54kg) je startovao pobedom na turniru, ali je u drugom kolu izgubio od Italijana Lo Pinta sa 25:5. Teodora Jović (-46kg) poražena je na startu od Bugarke Vanese Markove sa 12:5, kao i Miloš Mihajlović (junior, -63kg) koji je izgubio od Rusa Iskusnova sa 24:1. Stefan Stojanović (junior, – 63kg) je izgubio od Španca Martineza sa 14:9.
Dve zlatne i dve bronzane medalje drugog dana samo su dodatak na odličan rezultat ostvarenog u subotu, a to su zlatne medalje Vanje Stanković I Aleksandre Radmilović, kao i srebrna medalja kadetkinje Andree Bokan. Prethodnog dana Draško Jovanov (senior, +87kg) je u ime reprezentacije Srbije osvojio bronzanu medalju.