Mrvaljević za SK: Došao sam u Baku po medalju

Podeli:
Atsushi Tomura/Getty Images

Srđan Mrvaljević, borac bez mane i straha, džudista koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, pokušaće da stigne i do Japana. Na tom putu ima dosta velikih takmičenja, a jedno od njih je Svetsko prvenstvo.

Planetarni šampionat počinje 20. septembra, a ugled Crne Gore braniće Srđan Mrvaljević, Nikola i Marko Gušić, Nikola i Nebojša Gardašević, Danilo Pantić, Jusuf Nurković i Anto Dubreta.

Bez ikakve dileme, jedan od glavnih aduta biće pomenuti Srđan Mrvaljević. Pored tri učešća na Olimpijskim igrama, borac Džudo kluba Akademik, je uz mnošto trofeja sa Gran pri mitinga, turnira serije A i Premijer lige, osvojio srebrnu medalju na Svetskom šampionatu u Parizu 2011. godine, srebro na Evropskom šampionatu u Moskvi 2006. godine. Mrvaljević je bio juniorski šampion Evrope, osvojio je dva zlata na Igrama malih zemalja i zlato na Mediteranskim igrama.

Najveći uspeh na Olimpijskim igrama ostvario je u Pekingu gde je stigao do četvrtfinala. Sada želi četvrti uzastopni plasman na Igre, a želi i medalju na Svetskom šampionatu u Bakuu.

“Na svakom takmičenju idem da osvojim medalju. Tako je i sada. Došao sam u Baku da se borim za mesto na pobedničkom postolju. Odlično sam radio u proteklom periodu. Tačnije rečeno uradio sam sve što zavisi od mene. Trenirao sam jako i maksimalno, kao u najboljim danima, iako su uslovi bili daleko slabiji od uslova koje su imali moji konkurenti na Svetskom šampionatu. Džudo je specifičan sport, odlučuju nijanse, nekada i sreća. Sreću treba zaslužiti, a ja sam spreman da se borim do poslednjeg daha kako bi stigao do pobedničkog postolja”, rekao je za Sport Klub Srđan Mrvaljević i nastavio:

“Znam šta je potrebno i znam kako se stiže do medalje na velikim takmičenjima. Imam medalju sa Svetskog šampionata, imam medalju sa Evropskog prvenstva. Tri puta sam bio na Olimpijskim igrama. Lakog rivala nema. Ponavljam još jednom, u Baku sam kao i uvek tokom karijere došao da se borim za medalju na velikom takmičenju, a primarni cilj je ostao isti. U pitanju je plasman na Olimpijske igre u Japan. Dobro poznajem rivale koji me čekaju, ali poznaju i oni mene. Iskreno, jedva čekam da šampionat počne”.

Borci iz Crne Gore dolaze iz Džudo kluba Akademac, a jedino je Jusuf Nurković iz Rožaja. Tokom godine imali su dosta uspeha na velikim takmičenjima, ali konkurencija na Svetskom prvenstvu je bez ikakve sumnje najjača.

Vrlo brzo ćemo saznati da li će neko od sjajnih boraca iz Crne Gore imati dovoljno snage, kvaliteta i sreće da se umeša u borbu za medalju. Na Evropskom prvenstvu, blizu cilja je bio Marko Gušić koji je kao junior stigao do polufinala u seniorskoj konkurenciji, ali nije imao dovoljno iskustva da stigne do odličja.