Fjuri: Vajlder je prestravljen, ja to vidim

Podeli:
Getty Images/ Julian Finney

Amerikanac Diontej Vajlder i Britanac Tajson Fjuri održali su veoma zanimljivu konferenciju za medije u Londonu, u sklopu promocije njihove borbe za WBC pojas u teškoj kategoriji 1. decembra u "Stejpls centru" u Los Anđelesu.

Vajlder će u ovoj borbi braniti naslov prvaka WBC konfederacije, dok će Fjuri pokušati da osvoji jedini pojas koji nije prisvojio kada je 2015. godine savladao slavnog Ukrajinca Vladimira Klička.

Popularni Kralj cigana se posle pobede nad Kličkom borio sa mnogim problemima, pošto je pao na doping testu, a oduzeta mu je i licenca za boks. Međutim, Fjuri se vratio i sada je spreman za nove titule, zato je i bio žučniji na konferenciji, pa je Vajlderu uputio nekoliko pretnji.

„Vidim strah u Dionteju Vajlderu, mogu da osetim otkucaje srca kroz njegovo odelo. Znam kada je neko uplašen, a Vajlder je prestravljen. Vidim da nema samopouzdanja kada je u mojoj blizini, gleda u pod, ne uspostavlja kontakt očima, čak i kada nismo pred novinarima“, rekao je Tajson Fjuri i dodao da mu posle povratka nije bilo potrebno više od dve borbe da bi bio spreman za Amerikanca.

Diontej Valjder se nije previše uzbuđivao zbog „treš toka“ koji mu je Fjuri uputio, na način koji je nekada činio i kada je trebalo da se bori protiv Klička.

„Ljudi pokušavaju da mi uđu u glavu jer je moj um tako jak. On misli da može da ponovi ono što je radio Kličku. To ne možeš sa mnom, ne možeš da mi uđeš u glavu“, bio je izričit Vajlder.

Oba boksera u profi ringu imaju besprekoran učinak, Fjuri od 27 pobeda (19 nokautom), a Vajlder od 40 pobeda, od kojih su čak 39 nokautom.