Valjevcima pobeda u derbiju prvog kola Bokserske lige

Podeli:
Bokserski savez Srbije

Spektakularno je počela Bokserska liga Srbije. Vratila se slika iz sedamdesetih kada se tražilo mesto za stajanje ili stolica više, kada je ključalo od emocija, energije, žara i velikih borbi u ringu.

Ligaško takmičenje Srbije 2018/19 premijeru je imalo u Valjevu gde je domaćin BK Metalac savladao ljutog rivala iz Loznice 12:4.

U derbiju prvog kola Metalac – Loznica prštalo je i u ringu u van njega. U hali „Student“ ispunjenoj do poslednjeg mesta vodio se pravi rat u ringu, a svi borci su ispraćeni ovacijama publike koju su činili poklonici boksa od sedam do 77 godina.

U sudaru srednjaša Nikola Živanović (Metalac) i Stefan Panić (Loznica) do slavlja je došao bokser gostujućeg tima nokautom. Najveća borba vodila se u okršaju teškaša Gearda Ajetovića i Petra Prokića. Od samog početka meča nametnuli su razoran tempo, nisu se štedeli ni jednog sekunda, na kraju iz velike bitke kao pobednik je izašao prekaljeni bokserski as Ajetović.

BK Metalac (Valjevo) – BK Loznica (Loznica)

12:4 – kategorija 56 kg Dušan Janjić – Nikola Boljkovac 2:0, 60kg Nemanja Gavrilović – Miloš Janković 2:0, 64kg Damjan Grmuša – Sebastijan Šaćiri 2:0, 69kg Lazar Stanojević – Miloš Pahla 2:0, 75kg Nikola Živanović – Stefan Panić 0:2, 81kg Saša Milovac – Marko Jovanović 2:0, 91kg Geard Ajetović – Petar Prokić 2:0, +91kg Aleksandar Ćurčić – Vladan Babić 0:2.

Prvo kolo Bokserske lige Srbije nastavlja se 21. oktobra 2018. susretima:

Niš: BK “Naissus” Niš vs BK “Radnički “ Beograd (OŠ „Mika Antić“ sa početkom od 14:00 časova).

Novi Sad: BK “Vojvodina” vs BK “Radnički” Kragujevac (SPENS sa početkom u 18:00 časova).

Bokserski savez Srbije