Sonen o Flojdovom fijasku: Oštetio je svoj brend

Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

U protekloj nedelji u centru pažnje u borilačkim sportovima bio je zakazani, pa otkazani susret najpopularnijeg boksera današnjice Flojda Mejvedera Juniora i japanske kik-bokserske senzacije Tenšina Nasukave.

Kako je čitav medijski cirkus uticao na reputaciju američkog boksera govorio je MMA borac Čejl Sonen.

Japanska organizacija Rizin objavila je da će se Flojd Mejveder boriti sa 20-godišnjim Nasukavom 31. decembra, ali je potom Mejveder na društvenim mrežama objavio da to ipak nije tačno i da je organizator pogrešno protumačio njegov pristanak na borbu.

Mejveder je napravio ogroman promašaj. Oštetio je svoj brend. Flojd je do sada uvek imao dobre odluke u vezi sa karijerom i izborima sa kim će se boriti. On ima velike navike trošenja i mora da se bori da bi zarađivao novac. Međutim, otići u Japan i pristati na skoro egzibicioni meč po neodređenim pravilima čini da Mejveder ne deluje dobro. A potom se vratio u Ameriku i sve to porekao. Flojd je u ovom slučaju podbacio„, rekao je Sonen, koji u bogatoj MMA karijeri ima skor od 31 pobede i 16 poraza takmičeći se u UFC, Belatoru i drugim promocijama.

Jared Wickerham/Getty Images

Cela situacija sa Nasukavom bila je ogromna greška. Izaći iz penzije zbog toga nije dobra odluka„, zaključio je 41-godišnji američki borac.

Sonen je bio zvezda UFC, ali je posle neslaganja sa organizacijom postao član promocije Belator. Sredinom oktobra poražen je od slavnog ruskog borca Fjodora Emalijanenka, a veoma je prisutan kao analitičar aktuelnosti u svetu borilačkih sportova.

Flojd Mejveder Junior je u profesionalnoj karijeri boksovao 50 puta i svaki put je trijumfovao, a tokom godina njegovi mečevi sa Kanelom Alvaresom, Manijem Pakjaom, Konorom Mekgregorom i ostalima privlačili su ogromnu pažnju publike, pa je Amerikanac postao jedan od najbogatijih sportista sveta.