Fjuri: Imam osećaj da će Vajlder bežati od mene

Podeli:
Harry How/Getty Images

Britanski bokser Tajson Fjuri siguran je da će aktuelni WBC šampion u teškoj kategoriji Dionte Vajlder po svaku cenu želeti da izbegne revanš.

U njihovoj borbi u Los Anđelesu Fjuri je dvaput završio na podu, do tada je bio bolji, a meč je okončan nerešeno, što znači da je Vajlder zadržao pojas.

Povezano

“Imam čudan osećaj da će on da izvadi iz ormara patike za trčanje i da me se kloni“, rekao je Britanac.

Posle 12 rundi jedan sudija je dao pobedu Vajlderu (115-111), drugi Fjuriju (114-112), a treći je rekao da je bilo 113-113.

“Trebalo je da pobedim odlukom sudija i da odnesem WBC pojas nazad u Britaniju, ali on će nažalost ostati u SAD. Obojica smo ostali neporaženi i možemo ponovo da ‘bacimo kocku‘. Nikada nisam video goru odluku sudija, bio je to poklon za Vajldera“, dodaje Fjuri.

Džej Dijas, Vajlderov trener, kaže da je njegov pulen spreman za revanš, i to pre potencijalne borbe sa Entonijem Džošuom za pojase IBF, WBO i WBA.

“Ako je to nešto što bi ljudi ponovo želeli da vide, mi bismo apsolutno to voleli. Bila je to neverovatna borba. Ako je do mene, voleo bih ponovo borbu sa Fjurijem jer tu ima nedovršenog posla. Ako sa biznis strane ima smisla, bilo bi dobro da meč bude u Britaniji. Dionte nikada nije imao problem sa tim da putuje“, kazao je Dijas.