Radošević za SK: Želim svetski tron, želim u Tokio

Podeli:
Predrag Radošević

Predrag Radošević obeležio je sportsku godinu na izmaku kada je Crna Gora u pitanju. Borac bez mane i straha koji je tokom profesionalne bokserske karijere ostvario skor od 33 pobede uz dva poraza, postao je šampion Evrope u WBO verziji.

U borbi za tron, Radošević je posle velike borbe savladao vlasnika šampionskog pojasa Ronija Gabela iz Nemačke. Momak koji je osvojio juniorsku titulu prvaka sveta u WBC verziji, dva puta je bio u prilici da se popne na svetski tron. Međutim, nije imao dovoljno snage sreće. U nastojanju da se dokopa WBO titule prvaka sveta, jači od Radoševića je bio sjajni Britanac Liam Smit. U borbi iz IBF titulu sveta, neprelazna prepreka za Predraga Radoševića bio je Nemac Feliks Šturm.

Protiv Nemca Gabela u Hamburgu, Radošević je se borio bez greške, taktički zrelo, mudro odlučno. Sudije nisu imale dilemu kada su odlučivale, iako je Gabel boksovao pred svojim navijačima. Naravno, uz titulu prvaka Evrope, usledile su i nagrade. Radošević je proglašen za najboljeg sportistu u izboru Udruženja sportskih novinara Crne Gore, a samo se čeka da to objavi i Crngorski olimpijski komitet.

Pre početka priče za Sport Klub, Radošević je titulu i sve nagrade koje je dobio posvetio preminulom članu stručnog štaba i velikom prijatelju Rajku Tomiću.

Pobedu i sve nagrade posvećujem Rajku Tomiću, čoveku koji nije bio samo član stručnog štaba, već deo porodice. Ostavio mi je u amanet da boksujem meč protiv Gabela za titulu prvaka Evrope, ali nije dočekao da se zajedno radujemo pobedi. Zahvaljujem se svima koji su doprineli da spreman otputujem na meč”, rekao je Predrag Radošević za Sport Klub.

Predrag Radošević

Najbolji sportista Crne Gore, sada se našao na maloj raskrsnici, ali mu je odluka o tome šta i kako dalje olakšana činjenicom da kao profesionalni bokser može da se bori i u profi ringu i na Olimpijskim igrama.

Izuzetno sam ponosan kako na uspeh koji sam ostvario, tako i na nagrade koje sam dobio. Ovo mi je drugi put u karijeri da sam proglašen za najbolje sportistu Crne Gore. Prvi put je to bilo sada već daleke 2006. godine, a 12 godina kasnije ponovo sam najbolji u jakoj konkurenciji. Lepo ste rekli. Čeka me zasta jako bitna odluka, ali je isto tako tačno da mi je posao olakšan. S obzirom da se sve desilo jako brzo, još uvek nismo napravili plan za naredni period, a to ćemo uraditi vrlo brzo”, rekao je Radošević i nastavio:

U dogovoru sa stručnim štabom i timom koji je uz mene i koji me prati gotovo od početka karijere, nastojaći da spojim sve stvari koje bi me učinile neizmerno srećnim. Prva je da se treći put u profesionalnom ringu borim za titulu prvaka sveta, sa nadom da će treća biti sreća. Druga stvar koju želim je da se uključim u kvalifikacije za Olimpijske igre i da branim ugled Crne Gore u Tokiju”.

Predrag Radošević pomno prati dešavanja kada je boks u Crnoj Gori u pitanju i pun je hvale za posao koji radi selektor Boško Drašković i treneri Nikola Ružić iz Boserskog kluba Budva i Dragan Đuričković iz Bokserskog kluba Podgorica. Bojana Gojković je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu za mlade, a Petar Liješević je stigao do bronzanog odličja na šampionatu Evrope za mlade u Moskvi. Pored pomenutog tandema, Miloša Krasnićija, Milovana Sekulovića, Nenada Markovića, Eldina Alkovića, Viktora Mihajlovića, Pavla Božovića….Cilj je da neko od pomenutih boraca izbori plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U boksu je jako teško stići do uspeha i do cilja jer je konkurencija paklena, a odricanja ogromna. Mnogo je vremena potrebno da stvorite borca, a možete da ga izgubite preko noći. Već sam rekao da ću u naredne dve godine pokušati da se domognem borbe za titulu prvaka sveta i plasmana na Olimpijske igre. Verujem da bi društvo mogao da mi pravi i neko od pomenutih mladih boraca. Znam da je jako teško stići do Olimpijskih igara, ali ljudski je nadati se i verovati da je cilj dostižan. Verujem u sebe i svoj tim, verujem da ću uspeti da ostvarim dva cilja koja sam naveo, isto tako verujem da će Crna Gora sigurno imati borca ili više njih na Olimpijskim igrama u Parizu. Iz svega navedenog, kristalo je jasno da se boks budi i da punim plućima ide napred kada je Crna Gora u pitanju”.