"Shvatio sam koliko je Flojd velik, potcenio sam ga"

Podeli:
Ethan Miller Getty Images Sport

Japanski kikbokser Tenšin Nasukava imao je zanimljivu izjavu posle egzibicione borbe protiv jednog od najboljih boksera u istoriji Flojda Mejvedera juniora, koju je Amerikanac bez problema dobio u prvoj rundi.

Egzibicija u Saitama areni poslednjeg dana 2018. godine nije potrajala dugo, pošto je u karijeri neporaženi šampion čak pet težinskih kategorija u boksu Mejveder tri puta bacio u nokdaun Nasukavu, posle čega je sve bilo gotovo. 

20-godišnji japanski kikbokser egzibiciju nije „preživeo“, a nakon poraza posle 140 sekundi u ringu, imao je „snage“ da prizna da je Mejvedera potcenio. 

„Kada su mi prvi put ponudili borbu prihvatio sam je bez razmišljanja. Smatrao sam da je ovo prilika koja se pruža jednom u životu. Iako su razlike u rezultatima i klasama bile jasne, nisam želeo da bežim, već sam se prihvatio izazova. Uprkos svim problemima pre borbe, tek sam sad shvatio koliko je Mejveder velik. Ja sam bio onaj koji ga je potcenio, obećavam da ću doći na taj nivo“, rekao je Nasukava.

Iako se radilo o egzibiciji Nasukava je borbu završio u suzama. 

„Bio sam zabrinut, ali sam i bio srećan od onog dana kada je borba potvđena. Razočaran sam sobom, jer mislim da sam mogao bolje. Suočiću se sa činjenicama i nastaviću da prihvatam sve izazove. Naučio sam da nisam radio dovoljno vredno da zaslužim ovu priliku, iskoristiću ovaj poraz da unapredim sebe kako bih ove godine napredovao“, kazao je Japanac koji se bori i u MMA.