Mrvaljević dobar na Gran priju u Tel Avivu

Podeli:
Atsushi Tomura/Getty Images

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević u trećem kolu završio je nastup na Gran pri mitingu u Tel Avivu, ali se osvojio značajne bodove za mesto na Olimpijskim igrama u Japanu.

Borac koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama bio je slobodan na startu takmičenja u kategoriji do 81 kilograma. U drugom kolu je bio bolji od Kipranina Aristosa Mihala. U trećem kolu zaustavio ga je Portugalac Anri Egutidze.

Portugalski borac nije uspio da se domogne polufinala, čime je nada Srđana Mrvaljevića da bi preko repesaža mogao da stigne do prilike da se bori za medalju ugašena.

Srđan Mrvaljević je bio jedini predstavnik Crne Gore u Tel Avivu. Gran pri miting je okupio 377 džudista iz 53 države. Podsećanja radi u godini koja je u toku najvažnije takmičenje je Svetsko prenstvo u Japanu, ali je isto tako izuzetno važno, ako ne i važnije prikupljanje bodova za mesto na Olimpijskim igrama.

Snove o plasmanu u Tokio kada je Crna Gora i džudo u pitanju imaju: Srđan Mrvaljević, braća Gušić, braća Gardašević, Danilo Pantić, Anto Dubreta, Jusuf Nurković.