Zlato za Tijanu Bogdanović u Egiptu

Podeli:
Tekvondo klub Galeb

Poslednjeg dana na G2 tekvondo turniru Egipat Open, posle osvajanja srebrne medalje Vanje Stanković, Tijana Bogdanović osvojila je zlatnu medalju, dok su bronzane medalje osvojile Milica Mandić i Nadica Božanić. Dragan Jović je prograšen za najboljeg trenera na turniru.

„Na kraju ipak mogu reći da sam zadovoljan učinjenim ovde. Ovo je samo jedna stanica ka svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama i ne bih da se previše opuštam. Posao je dobro počeo da se odvija ali nije još završen. Sledeća stanica je već za pet dana u Las Vegasu za jedan deo ekipe i u Solunu za drugi deo naše reprezentacije“, rekao je trener takmičara TK Gleb DraganJović.

Tijana Bogdanović je posle četiri pobede, osvojila novo zlato u ovoj sezoni i novih 20 poena za svetsku i olimpijsku listu. U finalu u kategoriji do 53 kg je bila sjajna protiv Tarvide iz Letonije sa 14:6.

„Ovo je treći turnir ove sezone i ujedno i treće zlato za mene. Zadovoljna sam borbama, probala sam neke nove stvari koje smo vežbali a svakako su sve to pripreme za svetsko prvenstvo koje nam je ove godine najveći cilj. Srećna sam zbog rezultata i ovakvog početka sezone, zahvalna sam treneru i celom timu koji nas vodi na tom putu“, rekla je Tijana Bogdanović.

Milica Mandić nije bila zadovoljna rezultatom na G2 turniru, pošto je poražena u polufinalu u kategoriji do 73 kg od Nemice.

„Pravila sam dosta grešaka, i to me je koštalo finala. Imam na čemu da radim, trudiću se da sve te greške ispravim na sledećem turniru koji je ubrzo“, rekla je aktuelna svetska šampionka.

Nadica Božanić se pre svega zahvalila porodici na podršci,

„Srećna sam što sam na ovako jakom turniru G2 ranga osvojila bronzanu medalju. U polufinalu sam izgubila od iskusne Hrvatice, ali nadam se da cu već sledece nadelje na turniru u Solunu barem ući u finale. Zahvaljujem se svom klubu TK Imperiumu, matičnom treneru Jugoslavu Nastasiću, ostalim takmičarima iz Srbije i porodici“. 

Nadicin trener, Jugoslav Nastasić bio je zadovoljan rezultatom.

„Već sledeći vikend pokušaćemo da osvojimo zlato na veoma jakom evropskom klupskom prvenstvu u Solunu. Bitno je da se održi kontinuitet osvajanja medalja i sakupljanju bodova za svetsku i olimpijsku listu jer na taj način možemo da održimo dobar renking pred svetsko prvenstvo u Mančesteru i pokušamo da sakupimo i za olimpijske igre u Tokiju“, kazao je Nastasić