Visok 191 cm, kategorija do 65kg i "promašio" je vagu

Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Američki MMA borac Luis Penja želeo je da se takmiči u perolakoj kategoriji, uprkos visini karakterističnoj za neku drugu kategoriju, ali je dan pred meč morao da otkaže borbu jer je bio više od jednog kilograma teži od propisane težine.

Penja je bio očajan nakon toga što je „promašio“ težinu, a kao kazna za nepoštovanje težine Penja je kažnjen sa 30 odsto primanja, a borba će biti održana kako je i najavljeno. Protivnik Penji biće Stiven Piterson.

Penja je na Tviteru napisao izvinjenje svim fanovima:

Preuzimam punu odgovornost za sve što se dogodilo, dogodile su se neke stvari na koje nisam mogao da utičem. Ipak, ne tražim nikako saosećanje i izvinjavam se organizaciji, protivniku i navijačima.“

Nakon saopštenja mnogi navijači kritikovali su Penju zbog toga što se ne takmiči u nekoj težoj kategoriji, kojoj po stasu očigledno i pripada.

„Nasilni Bob Ros“ je nadimak po kojem je brazilski borac sličan zbog sličnosti sa popularnim američkim slikarom i TV zvezdom, a u dosadašnjem toku karijere na pet mečeva imao je četiri pobede i jedan poraz, a u poslednjem meču porazio ga je Majkl Trizano u novembru u Denveru.