UFC spektakl u julu: Enganu na Sigana, test za Askrena

Podeli:
Emmanuel Wong/Getty Images

Zvanično je potvrđeno da će se u okviru priredbe UFC 239 šestog jula suočiti velike zvezde mešovitih borilačkih veština - u teškoj kategoriji Fransis Enganu boriće se protiv Žuniora "Sigana" dos Santosa, a u velter kategoriji Ben "Fanki" Askren za protivnika će imati Horhea Masvidala.

Kako stvari stoje UFC 239 biće jedan od najvećih događaja u čitavoj organizaciji u 2019. godini jer je ranije najavljeno da će se šestog jula u Ti-mobajl areni u Las Vegasu boriti još šampion u poluteškoj kategoriji Džon Džons protiv Brazilca Tijaga Santosa, a u ženskoj bantak kateogriji Amanda Nunjes sukobiće se sa Holm.

Dos Santos je trenutno treći teškaš UFC po rangu, a u dosadašnjoj karijeri ima skor od 21 pobede i 5 poraza, a u prethodnom meču bio je bolji od Amerikanca Derika Luisa.

https://twitter.com/takeyourbasepod/status/1104593139975761920

Enganu je u svom prethodnom meču pobedio veterana Kaina Velaskesa u prvom minutu borbe, pošto je nekadašnji prvak doživeo još jednu povredu kolena. Enganu do sada u profesionalnoj MMA karijeri ima 16 pobeda i tri poraza.

U velter kategoriji na programu će takođe biti meč dvojice velikih zvezda – Ben Aksren je u svom debiju u UFC nakon kontroverzne odluke sudija da prekinu meč bio bolji od Robija Lolera i produžio neporaženi niz, a Horhe Masvidal je nakon iznenađujućeg trijumfa nad Derenom Tilom prouzrokovao incident u Londonu.