Radošević brani WBO titulu u Podgorici

Podeli:
Predrag Radošević

Crnogorski profesionalni bokser, Predrag Radošević, a ujedno najbolji sportista Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskom komiteta, braniće 2. juna titulu profesionalnog prvaka Evrope u WBO verziji.

  Na megdan Predragu Radoševiću izaći će Nemac Džame Saidija, koji je u dosadašnjoj karijeri imao 15 profesionalnih mečeva i nije osetio gorčinu poraza. Meč će biti organizova u Podgorici, a borba će se voditi na Trgu nezavisnosti u glavnom gradu Crne Gore.

Predrag Radošević je šampionski pojas osvojio 8. decembra u Hamelnu pobedom protiv Nemca Ronija Gabela.

Svestan sam težine meča koji me očekuje i mogu slobodno reći da je to jedan od najtežih do sada. Imam obavezu prema svim građanima Crne Gore i prema svojoj publici, a to nosi dodatno opterećenje u psihološkom smislu. Radom sam stigao do uspeha, rad i odricanja su ono što me očekuje do meča u Podgorici. Verujem da bi pobedom, uz veliku podršku navijača, ponovo imao priliku da se borim za titulu svetskog šampiona“ rekao je Radošević na konferenciji za novinare.

Podsećanja radi, Predrag Radošević je u profesionalnom ringu ostvario 33 pobede. Ima i dvaa poraza, a oba je doživeo u mečevima za titulu svetskog šampiona, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.