SP u tekvondou: Brza eliminacija Vanje Stanković

Podeli:
Tekvondo klub Galeb

Ni trećeg dana Svetskog prvenstva u tekvondou, koje se održava u Mančesteru, reprezentativci Srbije nisu stigli do medalje.

Najviše se očekivale od svetske prvakinje u kategoriji do 49 kilograma, 21-godišnje Vanje Stanković, koja je nažalost razočarala već u prvoj borbi. Bolja od nje u šesnaestini finala bila je predstavnica Kineskog Tajpeha, Juang Tijen-Ju, koju je Vanja savladala nedavno na Gran priju u Las Vegasu. Azijatkinja je posle puno drame trijumfovala rezultatom 8:6.

Dovoljno sreće u petak nije imala ni Aleksandra Radmilović (25), predstavnica Srbije u kategoriji do 57 kilograma. I ona je eliminisana već u prvom meču od Japanke Hirabajaši. Izgubila je borbu rezultatom 7:5, iako je na dvadesetak sekundi do kraja meča povela 5:4.

Od srpskih boraca, trećeg dana SP u Mančesteru, najviše je prikazao Damir Fejzić (25). On je u kategoriji do 74 kilograma ostvario dve pobede, prvu protiv malo poznatog Kanimisija iz države Kiribati (22:2), a drugu posle velike borbe sa Marokancem El Asbijem (18:17). U osmini finala bolji od njega je bio nekadašnji vicešampion sveta, Meksikanac Lizaraga.