Fjuri: Samo sam ja bolji od Vajldera, Džošua je gotov

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Američki bokser Diontej Vajldr ostao je prvak sveta u WBC organizaciji u superteškoj kategoriji, pošto je šampionski pojas odbranio protiv zemljaka Dominika Brizila, a nakon tog meča za medije je govorio još jedan neporaženi superteškaš – Tajson Fjuri.

Fjuri i Vajlder gaje veliko međusobno poštovanje nakon sjajnog duela u decembru 2018. godine, koji je nakon sudijskih odluka završen remijem.

Čestitke Dionteju Vajlderu na nokautu protiv Brizila. To sam potpuno tačno predvideo. Sada je svima jasno da će svako ko želi da se suprotstavi Vajlderu proći baš kao Brizil i Vajlderovih drugih 40 žrtava“, rekao je Fjuri, poznat i pod nadimkom „Kralj Cigana.“

Fjuri se potom osvrnuo i na druge viđenije borce te kategorije:

Tako će proći i Entoni Džošua, tako će prođi i Dilijan Vajt. Žao mi je, Vajlder će ih uništiti – on je najkrvoločniji udarač u našoj kategoriji. Baš šteta što će morati da izgubi od mene. Vajlder je drugi najopasniji borac na planeti iza ‚Kralja Cigana‘ tj. Tajsona Fjurija“, zaključio je 30-godišnji Fjuri govoreći o sebi u trećem licu.

Fjurijeve pohvale na račun Vajldera na prilično vulgaran način komentarisao je i još jedan popularni teškaš – Britanac Dilijan Vajt.

Nakon Vajldera i Brizila agent pobednika govorio je o potencijalnom duelu Vajldera sa Entonijem Džošuom i revanšu sa Fjurijem i istakao da je jedan od tih mečeva verovatan za 2020. godinu.

Nakon novog nokauta Vajlder ima skor od 41 pobede (40 nokautom) i jednog remija, Fjuri ima 27 pobeda (19 nokautom) i jedan remi, a Džošua je slavio u svakom od svoja 22 duela (21 nokautom).

Nardni meč Fjuri ima 15. juna protiv Nemca Toma Švarca, dok će se Džošua prvog juna sastati sa Endijem Ruizom u Njujorku.

„Bronzani bombarder“ iz Alabame Vajldr slavio je protiv Brizila brutalnim nokautom nakon samo 137 sekundi borbe.

Al Bello/Getty Images