Šta je sledeće za Vajldera? Ortiz, Kovnacki, pa Fjuri

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Prema izjavama Šelija Finkela, jednog od menadžera američkog boksera Dionteja Vajldera, tim „Bronzanog bombardera“ tokom sledeće nedelje će znati koji je plan borbi u narednom periodu za prvaka WBC u superteškoj kategoriji, a nagovešten je niz atraktivnih mečeva.

Finkel je rekao nakon sjajnog nokauta protiv Dominika Brizila, da Vajlderov tim pregovara sa medijskom kućom DAZN, čiji je Vajlder klijent, kao i da su bokseri sa kojima Vajlder bez pogovora želi da se suoči Luis Ortis, Tajson Fjuri i Entoni Džošua. Bokser iz Alabame je tokom 2018. godine imao mečeve sa Kubancem Ortisom i Britancem Fjurijem – Ortisa je pobedio nokautom u veoma atraktivnoj borbi u kojoj je i sam bio blizu poraza, a sa Fjurijem je u spektaklu umalo došao do pobede, ali je susret okončan remijem nakon sudijske odluke.

Povezano

Vajlderova promocija „Premijer Boksing Čempions“ odredili su kao cilj u narednom periodu tri borbe – prvo bi pružio šansu za revanš Ortisu, zatim bi boksovao sa Poljakom Adamom „Bejbifejsom“ Kovnackim, a sve to bi zaključio velikim revanšom sa Tajsonom Fjurijem.

Ortis ima 40 godina, 31 pobedu i 1 poraz u 34 profesionalna meča, ali su dva njegova meča poništena zbog toga što je bio pozitivan na zabranjene supstance. Iza Ortisa je i veličanstvena amaterska karijera u kojoj ima briljantan rekord u više stotina mečeva, a osvojio je i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2005. godine. Kovnacki je slavio u svakoj od 19 dosadašnjih profesionalnih borbi, 15 puta nokautom.

U veoma smo intenzivnim pregovorima. Stalno razgovaramo sa agencijom Top Renk koja zastupa Fjurija. Sve te borbe će se dogoditi. Da li će one biti za dve borbe ili će proći malo više vremena – ne znamo. Jedino što je sigurno da će one biti po Diontejevim uslovima jer ih Vajlder svakako neće moliti da uđu sa njim u ring“, rekao je Finkel.

Prema tim informacijama borba sa Fjurijem bi onda morala da se dogodi 2020. godine, a kao razlog za to smatra se da promocija „Kralaja Cigana“ želi postepeno da gradi Vajlderovu reputaciju u SAD.

Za sada nema govora o potencijalnom duelu sa Entonijem Džošuom, koji drži preostala tri velika pojasa u superteškoj kategoriji, ali su i Vajlder i Džošua govorili da bi voleli da se oprobaju jedan protiv drugog.