Radošević izgubio WBO titulu u Podgorici

Podeli:
Predrag Radošević

Predrag Radošević najbolji sportista Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, poražen je od Nemca Džame Saidija.

Meč koji je bio predviđen da traje deset rundi, završen je nokautom u režiji Saidija na početku devete. Do tog trenutka, Radošević je vodio u meču, imao je više poena, ali jedan trenutak nepažnje je bio dovoljan da se nađe na podu, posle razornog krošea borca iz Nemačke.

Potpuni spektakl je pokvarilo vreme jer je kiša sprečila veliki broj ljubitelja boksa da doću na Trg nezavisnosti gde je organizovan meč za evropski tron za WBO i IBF titulu. Radošević je imao izuzetno opasnog rivala. Saidi je u glavni grad Crne Gore stigao sa skorom od 15-0, a iz njega otišao kao evropski šampion u dve verzije, kao neporaženi borac u profi ringu.
Podsećanja radi, Radošević je imao dve prilike da se bori za svetsku titulu. Poražen je od Britanca Lijama Smita i Nemca Feliksa Šturma. Ovo mu je treći poraz u karijeri.

Radošević je evropsku WBO titulu osvojio 8. decembra kada je u Nemačkoj pobedio domaćeg borca i favorita na papiru Ronija Gabela. Sada je Gabela osvetio zemljak Džame Saidi.

Ljubitelji boksa u Crnoj Gori imali su ipak razloga za zadovljstvo tokom profi revije koja je organizovana u Podgorici, jer je u petom profesionalnom meču Milovan Sekulović ostvario i petu pobedu. Za rivala je imao izuzetno jakog i snažnog Beka Mokilišvilija iz Gruzije, ali je i njega kao i prethodne rivale uspeo da dobije nokautom. Meč je prekinut u četvrtoj rundi, a treba naglasiti da Sekulović ima samo 18 godina.