Masvidal poručuje: Ako ne dobijem šansu za pojas…

Podeli:
James Chance/Getty Images

Iskusni američki MMA borac u velter kategoriji (do 77 kilograma) Horhe Masvidal u poslednja dva meča došao je do impresivnih nokauta nad direktnim konkurentima u vrhu divizije i očekuje se da će uskoro dobiti priliku da izazove aktuelnog prvaka Kamarua Usmana.

Masvidal je u martu bio bolji od Derena Tila na „njegovom terenu“ u londonskoj O2 areni nokautom u drugoj rundi, a šestog jula je u meču koji je trajao pet sekundi došao do najbržeg nokauta u istoriji UFC pobedivši dotad neporaženog Bena Askrena.

https://twitter.com/TheDKano/status/1152377476015726592

Masvidal se porukom na Tviteru obratio Dejni Vajtu, predsedniku UFC, tražeći šansu da se oproba u meču za titulu:

Dejna Vajt, bolje bi ti bilo da mi daš šansu da se borim za pojas, ili ću ti poslati Joela Romera…“, napisao je kroz šalu Horhe „Gejmbred“ Masvidal.

Joel Romero je blizak saradnik Masvidala, takođe UFC borac, a takmičeći se za Kubu na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju je osvojio srebrnu medalju u rvanju u kategoriji do 85 kilograma.

Povezano

Aktuelni prvak velter kategorije UFC je Kamaru „Nigerijski košmar“ Usman, koji je u martu šampionski pojas osvojio pobedom nad Tajronom Vudlijem.

Masvidal je poznat po eksplozivnoj ličnosti i brojnim konfliktima koje izaziva, a u bogatoj karijeri je na 47 mečeva slavio 34 puta (15 nokatuom, 2 predajom protivnika), a poražen je 13 puta. Karijeru je počeo u tučama na ulicama Majamija, a potom je redom nastupao u organizacijama AFC, Belator, Strajkfors i drugim, pre nego što je 2013. godine postao stalni član rostera UFC.