Ovaj čovek je neuništiv: Još jedna titula za Pakjaoa

Podeli:
Ethan Miller/Getty Images

Sa 40 godina Mani Pakjao je ponovo uspeo da osvoji novu titulu prvaka sveta. Pobedom nad Amerikancem Kitom Turmanom u Las Vegasu filipinski velikan postao je prvak sveta u velter kategoriji (do 66,7 kg) u WBA verziji.

Pakjao je do pobede došao podeljenom odlukom sudija nakon 12 rundi – jedan sudija je meč bodovao 114:113 za Turmana, a dvojica 115:112 za Pakjaoa.

Povezano

Filipinac je počeo mnogo bolje, a već u prvoj rundi Amerikanac se nakon jednog preciznog desnog krošea Pakjaoa našao na podu. Turman se ipak povratio, ali je u petoj rundi ponovo bio uzdrman, a i u 10. rundi Pakjao je naneo više „štete“ – nakon jednog udarca u telo videlo se da je Amerikanac ostao bez energije.

Ipak, Turman je bio veoma spreman i žestoko je uzvraćao, pa je na kraju posle 12 rundi odluka morala da bude sudijska.

On je dobar borac, čvrst i snažan bokser. Pre meča je vrlo često provocirao, ali to je njegov stil. On je samo pokušavao da promoviše borbu što je moguće bolje“, rekao je Mani Pakjao, koji je nagovestio da se najverovatnije neće više boriti u 2019. godini jer mora da se pozabavi svojim poslom senatora na Filipinima.

Bilo je veoma neizvesno. Bio sam u nokdaunu u prvoj rundi, ali sam se posle povratio. On je sjajan – istinski šampion i legendaran borac“, izjavio je nakon borbe Kit Turman, kojem je to bio prvi poraz u 31. profesionalnom meču u karijeri.

Legendarni filipinski bosker i dalje je jedini u bogatoj istoriji tog sporta koji je osvajao titulu šampiona sveta u neverovatnih osam različitih kategorija.

Njegov skor u profesionalnim mečevima u karijeri sada je 71 pobeda (39 nokautom), 7 poraza i 2 remija.