Megdan 21. veka i saradnja Balašević – Dijaković

Vesti borilački sportovi 27. jul. 201917:42 > 17:46
Podeli:
Maja Todić

Šesti Megdan, "Megdan 21. veka" biće održan ove zime u beogradskoj Areni. Organizacija je za dve godine dovoljno porasla da sme da zakuca na vrata najveće dvorane u Srbiji.

Pripreme su već u toku, ali ono što će šesti Megdan učiniti drugačijim od prethodnih jeste saradnja između Megdana i Ivana Dijakovića, osnivača UFD, sjajnog menadžera i čoveka koji je spreman da Megdan učini još većim i jačim.

„Megdan je ozbiljna priredba, najjača u regionu kada se radi o MMA i kik boksu, sa sjajnom produkcijom. Uvek je tu i mnogo navijača, a dobri borci i dobre borbe se već podrazumevaju. Želeo bih da pohvalim i Aleksu (Balaševića, prim.aut.) koji radi veoma dobar posao. Mislim da je sledeći korak, Megdan koji će biti održan u beogradskoj Areni, pravi pokazatelj koliko je Megdan veliki“, rekao je Ivan Dijaković za Sport Klub.

Poznanstvo Dijakovića i Balaševića donelo je i zanimljivu saradnju.

„Upoznao sam Aleksu preko mog borca Aleksandra Ilića. Ilić je šampion Megdana do 84 kilograma, a poslednju borbu imao je na KSW, najjačoj organizaciji u Evropi. Pobedio je Jankovskog u trećoj rundi nokautom. Jankovski je velika zvezda u Poljskoj i osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u rvanju. Rekao bih da je Džoker pobedio najboljim nokautom u KSW, a niko mu nije davao šansu za pobedu u ovom meču. Megdan je na taj način pokazao da šalje sjajne borce u jednu od najjačih organizacija na svetu, najbolju u Evropi“, kaže Dijaković.

Megdan

„Megdan je najveća organizacija u regionu. Mislim da i mi radimo dobar posao, moji borci se bore u celom svetu – KSW, UFC, PFL – i odlučili smo da sarađujemo. Želeli bismo da podignemo Megdan na još viši nivo, da dolaze bolji borci i mislim da Aleksa i ja to možemo da uradimo i da Megdan postane jedna od najvećih organizacija u Evropi, a ne samo u regionu. Želimo da MMA bude još rasprostranjeniji nego sada i da stvorimo nove talente koji će krenuti od Megdana i stići i do UFC, a cilj je da i tamo ostvare dobre rezultate. Da se dokažu kao Ilić“, dodao je Dijaković.

„Ideja je da ja pomognem Aleksi sa borcima, dobrim borcima pod ugovorom iz celog sveta. Cilj je da mu pomažem u meč mejkingu kako bi poznati borci dolazili na Megdan a to bi pomoglo da se dostigne novi nivo i da Megdan bude još veći. Mislim da to možemo, da smo obojica svojim radom do sada pokazali da to možemo i da je pred nama dobra saradnja. Pozvao bih sve ljubitelje borilačkih sportova da dođu u Beograd da vide spektakl kakav Srbija još nije videla. Dođite da podržite borce koji krvavo treniraju da ispune svoj san“, zaključio je Dijaković.

sport klub

„Megdan „21. veka“ koji nas očekuje u beogradskoj Areni ove zime. To će biti finale dvogodišnje sportske imperije koju smo započeli 22. aprila 2017. i samim tim početak sledećih uspeha. Ivan Dijaković je jedan od vodećih menadžera Evrope, osnivač je UFD i mnogo nam pomaže i zajedno uz njegove konekcije trenerski posao i menadžment borci sa Megdana dominiraju svetom. Najbolji primer je Aleksandar Džoker Ilić“, poručio je Aleksa Balašević.

Vidimo se ove zime u Areni.